Sport

Sekunddrama da Riise valgte Liverpool

John Arne Riises karriere kunne tatt en helt annen vending enn den tok før den skjøt fart i Liverpool. Kun sekunder skilte ham fra å bli Fulham-spiller i 2001.

Av Anders Richvoldsen

Det kommer fram i den tidligere englandsproffens nylig utgitte selvbiografi, «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

Nordmannen gikk til Monaco allerede som 17-åring og spilte seg raskt inn på laget. I 2000 ble det franske laget både ligamester og cupmester, men den påfølgende sesongen gikk det tråere for både Monaco og Riise, som utad hadde uttalt at han ønsket seg til England.

Til slutt skrev han under for Liverpool der han tilbrakte sju suksessrike år. Men i boken hans kommer det fram at det kunne blitt helt annerledes da han satt og skulle skrive under en kontrakt med Fulham på en vingård i Marseille.

Husker det som sekunder

«For meg gjensto bare å lese gjennom kontrakten, og jeg lot som jeg gjorde det, men egentlig hadde jeg bare tenkt å signere. Jeg holdt pennen, var på vei til å sette kulepennspissen mot papiret, da en mobiltelefon ringte. Det var min agents», skriver han og legger til at det var Liverpool som hadde ringt hans tidligere agent Einar Baardsen og spurt om han hadde skrevet under for London-klubben ennå.

Det hadde han ikke, og dermed gikk turen til Merseyside, hvor Riise den dag i dag har en stor stjerne etter over 200 kamper for klubben.

– Jeg husker det som sekunder, det kan ha vært fem minutter, men uansett var det bare tilfeldigheter som gjorde at jeg ikke ble Fulham-spiller, utdyper Riise overfor NTB.

Tror ikke på sommerfugleffekten

Han vil imidlertid ikke være med på at han aldri hadde endt opp i Liverpool om sekundene ikke hadde vært på hans siden den dagen i 2001.

– Jeg tror egentlig ikke på sommerfugleffekten og at livet er bygget opp av en rekke tilfeldigheter. I mitt hode ville jeg gjort en god sesong for Fulham og deretter blitt solgt til Liverpool eller en annen toppklubb, sier han.

Senere i karrieren endte han likevel opp i Fulham. Riise, som nå er 37 år, spilte 87 kamper for London-klubben fra 2011 til 2014. (NTB)

Mer fra Dagsavisen