Nå må Rangers vinne neste kamp

(Ottawa Senators - New York Rangers 5-4 etter forlengning). Ottawa Senators stakk til slutt av med seieren i den femte kampen i kvartfinaleserien mot New York Rangers i NHL-sluttspillet. Nå har Mats Zuccarellos lag kniven på strupen.

Av Anders Møllersen

Med 4-4 etter ordinær tid gikk kampen til forlengning, der Kyle Turris til slutt sørget for seier til Ottawa-laget. Scoringen kom etter knapt seks og et halvt minutts spill.

Dermed er stillingen i kvartfinaleoppgjøret 3-2 til det canadiske laget før kamp nummer seks. Senators kan avgjøre sluttspillserien i New York natt til onsdag norsk tid.

- Vi har ikke råd til å tape enda en kamp. Vi har 48 timer på oss til å bli klare til den neste kampen, sa Rangers-trener Alain Vigneault etter kampen.

Senators skal ikke føle seg for sikre. Canadierne har neppe glemt at de ledet 2-0 i kamper før Rangers hentet dem inn til 2-2 før lørdagens møte.

New York Rangers kom også best i gang i lørdagens kamp og tok ledelsen kun fire minutter ut i den første perioden. Marc Staal slapp pucken til Jesper Fast, og svensken fikk en enkel jobb med å banke Rangers i ledelsen.

Snuoperasjon

Rangers økte til 2-0 da Vesey serverte Nick Holden, før amerikaneren sendte pucken rett i nettet fra distanse.

Gleden viste seg imidlertid å være kortvarig da Mark Stone kranglet pucken i mål etter at Rangers ble satt under press etter en feilpasning av målvakt Henrik Lundqvist.

Ottawa kom tilbake i kampen og utlignet til 2-2 i den andre perioden. Mike Hoffman satte pucken opp i nettaket.

Kun minuttet senere var Ottawa i ledelsen. Tom Pyatt satte Lundqvist ut av spill med en retningsforandring, og Ottawa ledet 3-2.

Zuccarello-sjanse

Rangers kom imidlertid tilbake ved Michael Grabner, og det sto 3-3 før den siste perioden.

Mats Zuccarello fikk en kjempemulighet til å sende Rangers i ledelsen halvveis ut i den tredje perioden, men Ottawas keeper Craig Anderson sto i veien.

Det gjorde ikke keeperen noen minutter senere da Vesey slengte seg fram og fikk pucken over streken. Det var tvil om Anderson reddet pucken før den passerte linjen, men etter å ha sett på reprisene konkluderte dommerne med 4-3-scoring.

Ottawa kom imidlertid tilbake nok en gang, og Brassard sikret forlengning like før slutt.

Zuccarello fikk 19 minutter på isen denne gangen.

Crosby tilbake hjalp ikke

Superstjernen Sidney Crosby var tilbake på isen for regjerende NHL-mester Pittsburgh Penguins, men det var ikke nok til å slå Washington Capitals.

Capitals, anført av stjernespilleren Alex Ovetsjkin, vant kampen 4-2 og holdt dermed liv i håpet om en semifinalebillett i NHL-sluttspillet. Penguins leder nå 3-2 i kvartfinaleduellen som spilles best av sju kamper.

Penguins-profilen Crosby måtte stå over lagenes forrige møte etter å ha pådratt seg hjernerystelse i kamp nummer tre. Lørdag var han tilbake, men kunne ikke hjelpe laget sitt til seier.

Russiske Ovetsjkin og landsmannen Evgenij Kuznetsov scoret i stedet hvert sitt mål med 27 sekunders mellomrom i tredje periode og bidro sterkt til at Capitals tok en meget viktig seier.

Svenske Nicklas Bäckström tegnet seg også på scoringslista for Washington-klubben.

Mandag får Penguins en ny matchball i kvartfinaleduellen. Følger derimot Capitals opp med en ny seier, vil semifinalebilletten bli delt ut først etter en sjuende og avgjørende kamp. (NTB)