Sport

Grorud vant toppkampen

(Grorud - Tromsdalen 1-0). Nå kalles han bare super-reserven, Mesut Can. For tredje kamp på rad kom han inn fra benken og scoret. Og Grorud er med i tetkampen i 2. divisjons trikkeserie.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

GRORUD IDRETTSPARK: (Dagsavisen): Denne gangen smakte det ekstra godt for 23-åringen. Frisparket hans avgjorde kampen i det 87. minutt.
- Jeg kom inn og scoret to mot Mjølner i siste A-lagskamp, men da leda vi allerede 3-0. (Grorud slo da Mjølner 5-0 i Narvik). Så scoret jeg vinnermålet mot Skeid i rekruttkamp noen dager etterpå, og så denne her mot Tromsdalen, da, sier Mesut Can til Dagsavisen.

Han kom inn 13 minutter før slutt, etter å ha sett det samme som de 154 betalende tilskuerne; et tett oppgjør mellom to av opprykkskandidatene. Grorud styrte hendelsene før pause, og hadde tre gode sjanser til å ta ledelsen. Hjemmelagets trener Rolf Teigen sier denne førsteomgangen er den beste de har prestert denne sesongen.

Godt bommet

Etter pause jevnet det seg mer og mer ut etter at Grorud også hadde vært best de første 20 minuttene. Tromsdalen spilte seg inn i kampen, kom til stadig flere muligheter, men den største - før Mesut Cans vinnergoal - var det hjemmelagets stadig målfarlige stopper Emilo Garcia som hadde.

At han klarte å sette ballen utenfor det åpne målet etter 59 minutter, så det ut til at han  forsto akkurat like lite av som alle andre på stadion kloss inntil Trondheimsveien. Særlig større sjanse får man ikke på dette nivået.

Tromsdalens to stoppere, Eirik Bertheussen og Tobias Nygård Vibe, var ruvende og gode. Groruds kjappe og målfarlige spisser kom aldri lett til målsjansene. Faysal Ahmed var trukket ned i en offensiv midtbanerolle bak spissene. Han forsøkte på noe vi har etterlyst ved tidligere anledninger; han roet av og til ned. Holdt på ballen, ventet på den rette anledningen, og slo stikkere. Men de nevnte stopperne ryddet opp i stor stil.

Skiftarbeider

Da det hele så ut til å ebbe ut i 0-0, fikk Grorud så frispark fra litt skrått hold like utenfor 16-meteren. Muren ble stilt opp, innbytter Can sto rolig og så på. Tok et par skritt, og plasserte ballen i fin bue over gutta i muren og til side for TUILs keeper Eirik Sørensen.

- Herlig. Min beste scoring denne sesongen. Herlig, sier "super-reserven".

- Kanskje snart god nok til å starte kampene snart?

- Kanskje god nok, men saken er at jeg ikke er på alle treningene. Jeg jobber i Posten, og da er det skiftarbeid. Kan ikke komme på alle treningene, og da blir det benken. Det har jeg full forståelse for, sier matchvinneren videre.

- Du så rolig ut der du sto og ventet på at dommeren skulle blåse før frisparket. Iskald?

-Ja, ganske. Fokuset var først og fremst på å få kula såvidt over hodene i muren, med såpass skru og styrke at keeperen også ville få problemer. Jeg merket med en gang at det satt, sier Can, som naturlig nok ble samlingspunktet på vei ut av banen etter kampslutt.

Fornøyd trener

Grorud er oppe på 2. plass, tre poeng bak serieleder KFUM, som har vunnet alle sine seks kamper. Grorud har pene fem seirer på seks kamper, og har kun tapt mot nettopp KFUM. Trener Rolf Teigen er fornøyd.

- Vi vant fortjent. 1. omgang er årsbeste, og vi slipper ikke til mange muligheter imot etter pause heller, selv om TUIL kom mer med i banespillet.

- Nå har dere møtt de to opprykksfavorittene KFUM og Tromsdalen. Hva har dere erfart?

- At vi spillemessig har vært bedre enn dem begge. Vi var uheldige som røyk mot KFUM. Samtidig har vi møtt begge disse lagene hjemme, og det blir annerledes borte. Det er så langt igjen av sesongen at du får meg ikke til å kommentere spørsmålet om vi kan rykke opp. Men vi har kommet fint igang, avslutter Groruds trener.

- Jeg er enig i at førsteomgangen her er årsbeste. Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av kampen. Herlig å se at Mesut setter frisparket også. Det er ikke tilfeldig når han nå avgjør i hver match, smilte banens beste, kaptein Morten-Andre Slorby.

Mer fra Dagsavisen