Fotball

Leverkusen forlenget den historiske rekken til 50 kamper uten tap

Den eventyrlige sesongen til Bayer Leverkusen fortsetter. Søndag kveld ble Bochum knust 5-0 i Bundesliga, og den utrolige rekken til Xabi Alonso ble forlenget.

Patrik Schick, tidligere Bodø/Glimt-spiller Victor Boniface, Amine Adli, Josip Stanisic og Álex Grimaldo scoret i seieren som gjør at Leverkusen ikke har tapt en tellende kamp på 352 dager.

Oppgaven ble enklere etter et snaut kvarter da Felix Passlack ble sendt i dusjen for å felle Nathan Tella på vei gjennom.

Det forrige tapet til Leverkusen kom mot nettopp Bochum 27. mai i fjor.

Benfica sto med den forrige Europa-rekorden etter krigen med 48 kamper uten tap. Den tok Leverkusen over tidligere denne uken da to sene mål ga 2-2 i semifinalen og avansement i europaligaen mot Roma.

Tre kamper gjenstår for Alonsos menn i den utrolige sesongen. Først spilles den siste Bundesliga-kampen mot Augsburg 18. mai. Deretter er det finale i europaligaen mot Atalanta (22.05) før Kaiserslautern er motstander i den tyske cupen tre dager senere.

Bochum på sin side trengte ett poeng for å holde plassen. Den avgjørelsen kommer ikke før serieavslutningen mot Werder Bremen.

Les også: Leverkusen skrev fotballhistorie etter nok et overtidsmål som ga finale

Mer fra Dagsavisen