Lewandowskis hattrick reddet Barcelona

Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia i mandagskampen i La Liga. Så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

Hattricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga.

Fermin Lopez tok Barcelona i ledelsen etter en halvspilt omgang, men Valencia slo tilbake på Olympiastadion. 1-1 kom ved Hugo Duro, mens Pepelu sørget for gjestene var foran ved halvtid.

Valencias keeper Giorgi Mamardashvili ble utvist for å handse utenfor boksen på overtid av 1.-omgangen.

Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget et to poeng foran Catalonia-naboen Girona.

Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen.