Citys toppscorer fortsatte i samme spor

(Brighton - Manchester City 0-2). Forrige sesongs toppscorer i Manchester City, Sergio Agüero, fortsatte der han slapp da han åpnet scoringene i 2-0-seieren mot Brighton i Premier League lørdag. Det ble en ellevill åpningsrunde.

Av Anders Møllersen

Den lille argentineren fikk sjansen han trengte etter 70 minutter. Hjemmelagets Dale Stephens mistet ballen til Kevin De Bruyne, som fant David Silva i midten. Spanjolen spilte videre til Agüero på høyre, og spissen tok med seg ballen inn i 16-meteren før han banket inn sitt første seriemål for sesongen til 1–0.

– Vi måtte være tålmodige i første omgang. De forsvarte seg bra og de hadde en klar kampplan, men vi har kvalitet i laget vårt. Sesongen er lang, men dagens kamp var en forbedring fra i fjor. Vi fikk målet fordi vi var tålmodige, sa City-kaptein Vincent Kompany til BT Sport.

Selvmål

Etter ledelsesmålet løsnet det for bortelaget og det tok kun fem minutter før mål nummer to satt bak Brightons keeper. Fernandinho slo et innlegg med retning Gabriel Jesus, men det var midtstopper Lewis Dunk som headet ballen i eget mål.

Jesus hadde første omgangs største sjanse da han fikk headet på tilnærmet blank kasse etter 34 minutter, men brasilianeren ble nektet av keeper Mathew Ryan. På sin egen retur satte unggutten ballen på utsiden av stolpen.

Agüero hadde også en stor mulighet knappe tjue minutter før han sendte City i ledelsen, men 29-åringen la seg bakpå alene med keeper og skjøt utenfor.

Brighton hadde noen fete sjanser de også på stillingen 0-0, men ble straffet da de ikke klarte å sette dem.

Walker debuterte

Manchester City vant til slutt 2–0 mot nyopprykkede Brighton og startet sesongen på best mulig vis da flere av klubbens antatte konkurrenter i toppkampen feilet. Liverpool spilte 3–3 mot West Ham, mens regjerende mester Chelsea tapte 2–3 mot Burnley etter å ha fått to mann utvist.

– Vi trengte denne seieren og det var godt å få en god start, så vi er fornøyde, sa City-debutant Kyle Walker til BT Sport.

– Jeg elsker å jobbe med dem i klubben. Spillerne har tatt meg godt imot og jeg liker å spille fotball her. Det er bedre å spille med et smil om munnen, la han til.

Den tidligere Tottenham-spilleren spilte hele kampen for sin nye klubb.

Chelseas kollaps

Regjerende mester Chelsea kollapset etter at kaptein Gary Cahill fikk rødt kort etter 14 minutter og tapte til slutt 2-3 mot Burnley i Premier League lørdag.

Kortene haglet fra dommer Craig Pawson lørdag, og etter å ha gitt Marcos Alonso gult allerede i det 3. minutt, oppgraderte han til direkte rødt da Gary Cahill viste knotter etter å ha fått et for langt touch etter 14 minutter. Reprisene viste at det nok var strengt å gi marsjordre, men Cahill måtte uansett tusle av banen.

– Det røde kortet til Cahill var et nøkkeløyeblikk, fordi å spille resten av kampen med ti og ni spillere er ikke enkelt. I de siste kampene har vi avsluttet med ni eller ti mann. Jeg må nok prøve å tilpasse meg til den nye formasjonen og forvente å spille med ti eller ni mann i neste kamp, sa Chelsea-manager Antonio Conte til BBC etter kampen.

– Vi prøvde helt til slutten å få et godt resultat mot Burnley. Det var synd vi ikke klarte det, fordi måten vi kjempet på i andre omgang var veldig bra. Etter det røde kortet i første omgang mistet imidlertid vi det og slapp inn to mål, og da er det veldig vanskelig å endre resultatet, la han til.

Med én mann mindre fikk Chelsea problemer, og det tok ikke lang tid før Sam Vokes ga Burnley ledelsen på bortebane. Stephen Ward og Vokes scoret med fire minutters mellomrom rett før pause, og sørget for at Antonio Contes menn lå under 0-3 før andre omgang. Det har aldri før skjedd Chelsea på Stamford Bridge.

Innbytter og Premier League-debutant Álvaro Morata ga Chelsea et lite håp med sin 1-3-redusering i det 69. minutt, men da Cesc Fàbregas fikk sitt andre gule kort med ni minutter igjen av kampen ble det enda vanskeligere for London-laget.

Rooney-scoring

David Luiz reduserte nok en gang for hjemmelaget på tampen, men den regjerende mesteren tapte 2-3 i serieåpningen.

Bedre gikk det i Liverpool for Wayne Rooney i Everton-comebacket. 31-åringen stanget inn det avgjørende målet i 1-0-seieren mot Stoke like før pause i sin første Premier League-kamp for moderklubben siden overgangen fra Manchester United.

– Personlig er det å ha score vinnermålet på Goodison Park et spesielt øyeblikk. Det blir ikke mye bedre, sa Rooney til BBC etter kampen.

– Vi har noen tøffe kamper foran oss, så det er viktig at vi får en god start, la han til.

Tap for King

Nyopprykkede Huddersfield innehar tabelltoppen etter sin 3-0-seier over Crystal Palace. To raske mål i det 23. og 26. minutt ga bortelaget overtaket i London.

Steve Mounié sikret 3-0-seier med sitt andre mål for dagen i det 78. minutt. Det siste målet til Huddersfield var et selvmål av Joel Ward.

Joshua King fikk ingen drømmestart på sesongen med Bournemouth. Nordmannen fikk tillit fra start og spilte hele kampen for bortelaget, men debutant Ahmed Hegazy ordnet 1-0-seier for West Bromwich med en scoring i første omgang. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 1. runde:

Chelsea – Burnley 2-3 (0-3)

Mål: 0-1 Sam Vokes (24), 0-2 Stephen Ward (39), 0-3 Vokes (43), 1-3 Álvaro Morata (69), 2-3 David Luiz (David Luiz Moreira Marinho) (88).

41.616 tilskuere.

Rødt kort: Gary Cahill (14), Cesc Fàbregas (81), Chelsea.

Crystal Palace – Huddersfield 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Joel Ward (selvmål 23), 0-2 Steve Mounié (26), 0-3 Mounié (78).

25.448 tilskuere.

Everton – Stoke 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (45).

39.045 tilskuere.

Brighton – Manchester City 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (70), 0-2 Lewis Dunk (selvmål 75).

30.415 tilskuere.

Southampton – Swansea 0-0

31.447 tilskuere.

Watford – Liverpool 3-3 (2-1)

Mål: 1-0 Stefano Okaka (8), 1-1 Sadio Mané (29), 2-1 Abdoulaye Doucouré (31), 2-2 Roberto Firmino (str. 55), 2-3 Mohamed Salah (57), 3-3 Miguel Britos (90).

20.407 tilskuere.

West Bromwich – Bournemouth 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Ahmed Hegazy (31).

25.011 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 2. runde:

Barnsley – Ipswich 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Tom Bradshaw (16), 1-1 David McGoldrick (54), 1-2 Martyn Waghorn (70).

12.009 tilskuere.

Birmingham – Bristol C. 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Bobby Reid (2), 1-1 Craig Gardner (30), 2-1 Jacques Maghoma (75).

21.269 tilskuere.

Rødt kort: Maikel Kieftenbeld (80), Birmingham.

Brentford – Nottingham Forest 3-4 (1-2)

Mål: 1-0 John Egan (38), 1-1 Andreas Bouchalakis (41), 1-2 Daryl Murphy (43), 1-3 Bouchalakis (47), 2-3 Andreas Bjelland (79), 2-4 Kieran Dowell (83), 3-4 Neal Maupay (90).

10.169 tilskuere.

Cardiff – Aston Villa 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Nathaniel Mendez-Laing (21), 2-0 Junior Hoilett (60), 3-0 Mendez-Laing (71).

23.899 tilskuere.

Derby – Wolverhampton 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Barry Douglas (32), 0-2 Ivan Cavaleiro (76).

27.757 tilskuere.

Hull – Burton 4-1 (1-1)

Mål: 1-0 Abel Hernández (7), 1-1 Jackson Irvine (34), 2-1 Kamil Grosicki (51), 3-1 Abel Hernández (55), 4-1 Hernández (68).

14.882 tilskuere.

Markus Henriksen spilte hele kampen for Hull, Adama Diomandé spilte 21 minutter som innbytter.

Rødt kort: Jackson Irvine (38), Burton.

Leeds – Preston 0-0