Sport

90.000 skal se boksing på Wembley

Anthony Joshua har funnet selvtilliten før tungvektskampen mot Vladimir Klitsjko på Wembley lørdag. Det er ventet fullsatt stadion til en historisk boksekamp.

Av Adrian Richvoldsen

90.000 tilskuere er ventet til tittelkampen i tungvektsboksing mellom Anthony Joshua og Vladimir Klitsjko. Den går på Wembley i London lørdag.

Det betyr en av de største tilskuertilstrømmingene i boksing noen gang. Briten Joshua er ubeseiret i 18 proffkamper.

41-årige Klitsjko var verdensmester i ni og et halvt år før han tapte for Tyson Fury i november 2015.

Joshua begynte med boksing så sent som i 2008. To år senere ble han tatt av politiet for hasjinnhav og forsøk på salg. Men Joshua kom på rett kurs igjen.

– Jeg er nå en utfordrer igjen etter 27 år som bokser. Føles det nedverdigende? Nei, jeg synes ikke det, sier Klitsjko.

27-åringen med den nærmest uvirkelige fysikken skal møte bokselengden Klitsjko med beltene i WBA- og IBF-forbundene på spill.

Klitsjko var i godt humør da de to møttes til en seanse torsdag, mens Joshua var klar på hva han forventer.

– Denne kampen kan bli enkel – jeg kan gå inn der og ta Vladimir og «boom», sa han ifølge  Sky Sports og la til.

– Han kan plutselig begynne å vakle og da tar jeg ham.

En bokser som kan slå

Klitsjko kom på sin side med flere stikk til Joshua under torsdagens pressekonferanse. Da han ble spurt om hva han synes om britens boksestil, sa han at Joshua er en som slår, mens han selv er en bokser som kan slå.

Det reagerte Joshua naturligvis på, som minner Klitsjko på den enorme kraften han har i hendene.

– Hvis jeg ikke kunne bokse ville jeg ikke vært her. Jeg er kanskje ikke best, men det jeg gjør bra, gjør jeg briljant. Hvis han mener han er en bedre bokser enn meg så plager ikke det meg, men når jeg starter å slå han i kjeven burde han stå opp mot min kraft.

Tungvektsmester i ni år

Vladimir Klitsjko var tungvektsmester i ni år før han tapte for briten Tyson Fury i 2015. Lørdag håper han å vinne VM-beltene tilbake, men da må 41-åringen gjøre noe ingen andre har klart hittil: Å slå ubeseirede Joshua.

Den 27-årige briten har vunnet alle sine 18 profesjonelle kamper. Samtlige av dem har blitt avgjort før sjuende runde. (NTB)

Mer fra Dagsavisen