Sport

Christian Ruud kritiserer mediene etter sønnens milepæl: – Liker det ikke

Far og trener Christian Ruud har irritert seg over omtalen sønnen Casper har fått fram mot søndagens turneringsseier i tennis i Barcelona.

Da vant Casper Ruud sin største tittel (ATP 500) i karrieren. Før det var hans ti titler alle kommet på ATP 250-nivå.

Triumfen over Stefanos Tsitsipas kom i Ruuds åttende finale i en turnering over ATP 250. De sju forrige har endt med tap. Og det har blitt gjenstand for både saklig og usaklig kritikk i tradisjonelle og sosiale medier.

Ruud har i lang tid blant annet blitt kalt for «250 merchant», en «grossist» av 250-titler, i sosiale medier.

– Det er deilig å få den (500-tittelen). Jeg liker det ikke, måten medier og sosiale medier fremstiller det på. Man vil mye heller spille en Grand Slam-finale enn å vinne to 500-turneringer eller én 1000, forteller Christian Ruud til NTB.

Nordmannen har tatt seg til tre Grand Slam-finaler i løpet av karrieren.

– Det setter ting i perspektiv. Det er ekstremt bra å komme til en Grand Slam-finale, sier Ruud.

– Da leter man bare etter negative ting

En finale i en av de fire Grand Slam-turneringene i løpet av et år gir 1200 poeng på rankingen, som dermed er mer enn en finale i Masters 1000.

– Han har lenge hatt nivået inne til å vinne en 500- eller 1000-turnering, sier Ruud.

De store finalene har bidratt til at Ruud tok store hopp på verdensrankingen. Tapene i de største kampene har likevel ofte vært fokus, i tillegg til at de ti første titlene kom på 250-nivå.

– Jeg har ikke brydd meg så mye om det, men mediene har vært mye opphengt i det. En finale i Grand Slam er mye bedre enn å vinne i Barcelona, men alle skjønner ikke det, sier pappa Ruud.

– Da leter man bare etter negative ting. Det synes jeg ikke Casper fortjener. Han har hatt en kjempegod karriere til nå og bør hylles for de titlene, sier han.

Les også: Ruud med karrierens største turneringsseier: – Verdt ventetiden

Første OL

Ruud kommer til Masters-turneringen i Madrid med flest seirer av alle på ATP-touren i 2024. Nordmannen har vunnet 29 kamper i år og ser ut til å være i kjempeform før to Masters-turneringer og et av sesongens store mål: Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Senere i sommer venter også OL på den samme grusen i Paris.

– Jeg tror han er veldig spent på det. Jeg tror han gleder seg og føler at han har reelle medaljemuligheter, forteller pappa Ruud.

Først ut er det 2. runde i Madrid Open. Der venter vinneren av oppgjøret mellom Zhang Zhizhen fra Kina (49 i verden) og serbiske Miomir Kecmanovic (66).

Les også: Millionregn for Casper Ruud – nær toppen på ATPs pengeliste

Mer fra Dagsavisen