Sport

Tøff OL-trekning for Norge: Møter tittelforsvareren etter fransk myntkast

Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina. Det skjedde i en trekning der Frankrike som tittelforsvarer fikk velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver.

– Det var et veldig vanskelig valg. Vi gjorde et myntkast, avslørte Frankrikes landslagssjef Guillaume Gille.

– Det er alltid vanskelig å velge hvordan man skal åpne, for vi møter bare tøffe lag uansett. Vi måtte bare ta en avgjørelse, og det ble gruppe B, la han til.

Norges landslagssjef Jonas Wille gleder seg.

Kiler i magen

– Det er selvfølgelig en tøff gruppe, men det hadde det blitt uansett. Det blir tøft, morsomt og spennende, det er vel slik jeg kan oppsummere det. Det kiler litt i magen når man ser trekningen, og man gleder seg til det som skal skje, sier han til handball.no.

Han tror på muligheten til å bli blant de fire beste og ta seg til kvartfinale.

– Det blir en tøff turnering fra start til slutt, men muligheten er der, sier han.

Selve trekningen ble foretatt av den franske tidligere håndballstjernen Siraba Dembéle. De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver.

Åpen trekning

Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. I gruppe A skal Kroatia spille mot Spania, Tyskland, Slovenia, Sverige og Japan.

Mennenes OL-turnering i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn.


Mer fra Dagsavisen