Sport

18-åring senket Grorud

(Grorud-Oppsal 1-4). Ryan Doghmans tre scoringer sendte Oppsal mot nye høyder og Grorud ut av toppstriden. – Drømmen er eliteseriespill innen to år, sier stjerneskuddet. Men Vålerenga vil han ikke til.

Av Per Erik Moen

Han var russ i mai, og etter tre innhopp på A-laget, fikk han starte mot Alta sist helg. Da ble han matchvinner (1-0). Mot Grorud fikk han fornyet tillit fra start. Og kvitterte med hattrick.

Vi vokter oss for å ta av på den unge spillerens vegne, men det var noe med måten Ryan Doghman framsto på, både på og utenfor banen, som får oss til å iallfall fastslå at vi tror vi nå ser begynnelsen på noe som kan bli til noe mer enn 2.-divisjonsspill for den vaskeekte Oppsal-spilleren.

– Jeg er selvsagt veldig godt fornøyd. Akkurat nå føles det litt uvirkelig å stå her å snakke med en journalist, sa en glad og noe brydd 18-åring til Dagsavisen etter kampslutt lørdag ettermiddag.

Disiplinert Oppsal-gjeng

– Det er denne ydmykheten hans som gjør at jeg er enig med deg når du sier vi her har med et kjempetalent å gjøre. For, talentet på banen er åpenbart for de fleste. Men, det som har varmet mitt trenerhjerte etter at han ble matchvinner mot Alta, er at det var en enda mer ydmyk, enda mer innbitt 18-åring som kom på treninga to dager etter at han ble matchvinner sist helg, sier trener Gisle Olsen, og klemmer Ryan Doghman.

Etter at Grorud startet kampen best, scoret Oppsal først. Mikkel Klein Gulbrandsens skudd fra 25 meter smalt i stolpen og inn etter 23 minutter.

Da kom Oppsal bare mer og mer inn i kampen. De unge spillerne var disiplinerte. De fulgte kampplanen til punkt og prikke. Det gamle ordtaket "én for alle - alle for én" gjaldt og det var en fryd å se.

Groruds mareritt

Et fra før skadeskutt Grorud gikk på den ene smellen etter den andre etter 0-1-scoringen. Etter 38 minutter måtte deres kanskje beste spiller, Faysal Mohamed Ahmed, ut med skade. Minuttet etter fikk høyreback Abdel El-Moussauoi sitt andre gule, og dermed rødt kort.

Og da hjemmelaget var redusert til 10 mann, og flere av dem praktiserer Ramadans forbud mot å innta væske og føde mellom soloppgang og solnedgang, og følgelig ikke klarte å yte sitt beste i det relativt varme Oslo-været, så ble det vrient for et Grorud som har hatt en traurig sesong til nå.

Det gikk fra vondt til verre da Ryan Doghman startet sitt scoringsshow etter ti minutter av andreomgangen. 18-åringen fikk kjempet ballen i nota fra kort hold etter en corner.

Nydelig 3-1-scoring

For Grorud ble det nesten for et mareritt å regne da kaptein Morten-André Slorby måtte gi seg etter ni minutter av 2. omgang. En forkjølelse satte en stopper for videre spill.

Vertene fikk litt spenning inn i kampen da Tega George reduserte til 1-2.

Grorud kjørte offensivt i håp om å få med seg ett poeng. Og med de åpningene den satsingen førte til i det defensive spillet, var det klart for 18-åringen Ryan Doghman. Igjen.

Måten han gjorde 3-1 på var helt herlig å se. Han mottok ballen såvidt inne på egen banehalvdel, og med to iltre Grorud-spillere i hæla, holdt han unna hele veien fram til Groruds straffefelt. Lynhurtig, med ballen limt til støvelen. 18-åringen var så sikker med ballen at han ikke behøvde å se ned. Ballen var i takt med de raske bevegelsene i 40 meter.

Idet han kom til 16-meteren, så han keeper komme ut, siktet, og la ballen rundt keeper og i det lengste hjørnet. Helt suverent utført.

Vil ikke til VIF

Seks minutter før slutt var han kjapt framme, rundet keeper, og satte inn 4-1 til Oppsal.

Når overraskelsen over medias interesse etter kampslutt hadde lagt seg, fortalte Doghman at målet hans er å spille i norsk eliteserie, og det om ikke så veldig lenge. Men VIF vil han ikke spille for.

– Nei, dit vil jeg ikke. Så det er eventuelt noen av de andre topplagene som blir aktuelt, sier han, og trener Gisle Olsen tar ordet.

– Det er for mye rot i Vålerenga. Der har han ingen ting å gjøre. Han ville bare druknet i mengden der. Men, nå skal han høre på meg, og iallfall bli hos oss i Oppsal i et par år, så får han/vi ta det derfra.

Groruds trener Rolf Teigen innrømmet etter kampen at drømmen om opprykk definitivt glapp med dette ydmykende hjemmetapet.

– Som vi fremstår i dag, får vi mer enn nok med å bli blant de syv øverste lagene som får spille i 2. divisjon neste sesong, sa han til Dagsavisen etter kampslutt.

Mer fra Dagsavisen