Stavanger

Viking vant toppoppgjøret

Hundvåg - Viking 1-2. Med ti minutter igjen å spille så Hundvåg ut til å gå mot sin femte strake seier. Det var før Henry Ikdal og Tor Torstensen dukket opp.

Først utlignet Henry Ikdal ni minutter før slutt. Ikdal snappet opp en feilpasning fra en Hundvåg-forsvarer, og løftet ballen i lengste hjørne fra 16 meter.

Tre minutter før slutt fikk Tor Torstensen endelig hull på byllen, etter flere misbrukte sjanser. Håkon Øglænd starte et godt Viking-angrep, og sendte ballen til Torstensen. Torstensen dro seg fri med en frekk overstegsfinte, og smelte ballen i mål via tverrliggeren.

- Jeg tenkte at dette er siste sjanse. Nå må jeg bare blemme til. Da ballen gikk i mål var det bare å brøle, sier en svært fornøyd matchvinner.

Jevnspilt

Det var to gode guttelag som møttes til toppkamp på Hundvåg. Men en humpete bane og sterk vind gjorde sitt til at de drøyt 70 frammøtte ikke fikk se noen stor fotballkamp.

Hundvåg hadde ballen mest, men ble for puslete framover. Viking var hele tiden farlige på kontringer. Spesielt i medvinden før pause.

Hundvåg sto med fire seirer på fire kamper før gårsdagens kamp. Det så ut som kamp nummer fem og skulle ende med seier. For 12 minutter før slutt tok laget ledelsen.

Banens beste spiller, Lars Løkling, la frisparket som ga 1-0 ledelse. Med utsiden av høyre beinet fant midtbanekrigeren hodet til Joachim Guise. Guise stusset ballen i mål.

Gamle lagkamerater

Jørn Skibenes var en del av Hundvåg-laget som ble kretsmestere i gutter-14 i fjor. Likevel byttet han før årets sesong klubb, til Viking. Det angret han ikke på i går.

- Det var herlig å slå gamle lagkamerater. Det var viktig å få denne seieren. Nå henger vi med i toppen, sier Skibenes.

Skibenes er en duellsterk og pasningssikker midtstopper. Han kaster langt og slår gode dødballer.

Skibenes syns Viking fortjente seieren i toppoppgjøret.

- Vi hadde god kontroll på Hundvåg, selv om vi var litt slappe fram til de scoret. Da våknet vi, og kjørte på for fullt, sier Jørn Skibenes.