Tirsdag kan Oilers avgjøre finalen

Oiles-trener Pål Gulbrandsen var ikke synlig imponert over oppførselen til Frisk-spillerne.

Bilde 1 av 2

Av Per Thime

Dan Kissel ble nok en gang helten for Oilers. Da han scoret seiersmålet sørget han for at Oilers kan avgjøre og vinne sluttspillet på tirsdag.

– Dette var bare utrolig deilig, jeg fikk ikke helt med meg seiersmålet til Dan Kissel, men hørte jubelen, sier trener Pål Gulbrandsen til RA.

Han har nettopp sett laget sitt slite seg til 4–3-seier mot Frisk Asker – i den femte NM-finalen. Tirsdag kan laget avgjøre i Askerhallen.

– Det er klart at vi går for å vinne, som vi gjør alltid. I dag kommer vi sterkt tilbake, blant annet etter å ha fått et feilaktig mål mot oss.

Han tenker på da Frisk gikk opp i 2–1-ledelse.

– Frisk Asker hadde for mange spillere på isen og i tillegg var det en soleklar offside. Den burde dommerne fått med seg, i tillegg til mye annet de ikke fikk med seg, fortsetter treneren.

– Som hva da?

– Flere Frisk Asker-spillere lå jo til tider strødd på isen, uten å være skadet. De var fort på beina igjen, men det virker nesten som det er nye regler for slikt, fortsetter Oilers-treneren, som tross alt er meget glad for seieren.

Tok tid

Første periode ble nesten som et gjesp for den fullsatte hallen. Få eller ingen klare sjanser til noen av lagene.

I andre periode tok det seg opp, men det var gjestene som tok ledelsen. Storscorer Mark van Guilder vet imidlertid hvor målet står. Han utlignet til 1-1, men bare få sekunder senere gikk gjestene opp i ledelsen igjen.

I tredje periode viste Oilers mye av det gode spillet vi har sett tidligere i sluttspillet. Gjestene fra Asker virket mer slitne. Derfor var det ikke ufortjent at både Josh Soares og Eric Nystrom scoret. Da det var snaut tre minutter igjen ledet hjemmelaget 3–2.

De fleste hadde nemlig belaget seg på seier, men Anders Bastiansen ville det annerledes. Da det sto 1:09 igjen på tavlen smalt han inn utligningen. Det ble stille i DNB Arena. Det måtte forlengelse til for å avgjøre.

Kissel avgjorde

I spilleforlengelsen var Oilers best, og aller best; Dan Kissel. Etter snaut ti minutter faller avgjørelsen. Kissel kommer fra skrått hold, sender avgårde pucken. Den treffer keeper oppe på kølla, faller ned på ryggen hans og triller over målstreken. Det er mer enn nok til å godkjenne scoringen. Oilers 4, Frisk Asker 3.

– Det var deilig å se den pucken gå over målstreken, og ikke minst var det deilig å vinne kampen, sier Kissel til RA etter kampen.

Kristiansen ut etter første periode

Det er ny kamp allerede på tirsdag. Mandag formiddag er det tid for restitusjon. Tommy Kristiansen spilte bare den første perioden mot Frisk Asker.

– Han sa til meg at han ikke kunne spille mer, men akkurat nå vet jeg ikke hvorfor. Jeg får ta en prat med han før vi stenger hallen i kveld, sier Gulbrandsen.

Oilers er i førersetet, for på tirsdag kan det bli fest hvis laget vinner. Det kan skje.

Kampfakta, Sluttspill, 5. kamp:

Stavanger – Frisk Asker 4–3 e.f. (0-0, 1-2, 2-1, 1-0), sammenlagt 3-2.

4250 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0–1 (20.57) Nick Pageu (Vinny Saponari, Ryan Hayes), 1–1 (32.08) Mark van Guilder (Dan Kissel, Daniel Bøen Rokseth), 1–2 (32.54) Saponari (Pageu).

3. periode: 2–2 (40.49) Josh Soares (Henrik Solberg, Mats Larsen Mostue), 3–2 (57.07) Eric Nystrom (Kissel, Guilder), 3–3 (58.51) Anders Bastiansen.

Forlengning: 4–3 (69.42) Kissel.

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Stavanger 6 x 2 min. og 1 x 10 min. Frisk Asker 3 x 2 min.