Stavanger Oilers

Den sjuende mann klar for Oilers-MS

Kun 50 får slippe inn i DNB Arena torsdag for å se Oilers mot Manglerud Star i Fjordkraft-ligaen.

Stavanger — Koronarestriksjonene har igjen ført til begrensninger på arrangementer, og for idrettsarrangementer innendørs er det maksimalt 50 tilskuere.

Oilers har valgt å gjøre en spesiell vri med de 50 plassene som er tilgjengelige i torsdagens kamp mot Manglerud Star. Supporterklubben Roughnecks har fått rundt 30 plasser, mens de resterende plassene går til spillernes familier.

– Vi har laget en liste på 30 navn, de er plukket ut fra medlemsmassen vår etter hvem som ønsker å gå på kamp. I tillegg har vi prøvd å sortere etter dem som er mest høylytte, sier Roughnecks-leder Geir Svendsrud til RA.

Det er ikke første gang en klubb velger å gjøre tilsvarende. I slutten av august 2020 var det tillatt med 200 tilskuere på norske fotballstadioner. Da valgte Viking å slippe inn supportergrupperingene på Felt O til kamp.

Skal forberede seg

Valget om å velge blant de høylytte i Roughnecks var for lederen åpenbart. En arena med en kapasitet på 4250 tilskuere skal fylles med lyd. Det er også bakgrunnen for at spillerne ønsket å få flest mulig syngende supportere inn i hallen i forbindelse med romjulskampen.

– Litt vanskelig å komme unna det når spillerne ønsker at vi skal være der. Det er jo derfor vi får komme, sier Svendsrud.

Supporterklubben han leder har rundt 250 betalende medlemmer.

Før kampen gjøres det også forberedelser fra Roughnecks-ledelsen, slik det skal være enklest mulig å forholde seg til arbeidsoppgavene underveis i kampen.

– Vi skal pynte med bannere og flagg, slik alt er på plass når medlemmene kommer til hallen, sier supporterlederen.

Oilers møtte Manglerud Star til kamp tirsdag, da i Oslo. Det endte med 3-0-seier, og et godt utgangspunkt før torsdagens oppgjør mellom lagene.

– Hvor mye sportslig effekt tror du det gir med dere på tribunen?

– Jeg må bare forholde meg til hva spillerne sier, og de definerer oss som den sjuende mannen på isen. Det er koselig å høre, og gir meg motivasjon til å skape mer liv på tribunen, sier Svendsrud.

Tror på Oilers-gull

– Hva synes du om det Oilers har levert så langt denne sesongen?

– I begynnelsen av sesongen så jeg de slet med å få systemet til Todd (Bjorkstrand, Oilers-treneren) til å sitte, men så skjedde det noe i Sparta-kampen (30. september). Det var som regel bare snakk om én centimeter eller to som var feil i pasningsspillet. Da det begynte å sitte ble vi bedre defensivt, og alt begynte å klaffe framover. Vi var mye mer aggressive og motstanderne kom ikke ut av egen sone. Det har bare utviklet seg videre, selv om vi har hatt noen kamper som ikke gikk vår vei, sier Svendsrud.

Han ser også lyst på tabellsituasjonen. Oilers topper nemlig Fjordkraft-ligaen. Romjulens motstander, Manglerud Star, ligger på sisteplass.

Svendsrud tror på seriegull.

– Hvor mange ganger har vi ikke vunnet serien når vi leder til jul? Dette går bra! Vi har statistikken på vår side, sier Roughnecks-lederen.

Forrige sesong ble kansellert etter halvspilt serie, og avgjort på antall prosent av poengene som var vunnet. Det endte med gull til Frisk Asker, og avlyst sluttspill. Dermed har ikke Oilers vunnet gull siden februar 2020, da det ble feiret seriemesterskap i Kristins Hall etter en seier mot Lillehammer.

Torsdagens kamp i DNB Arena har første dropp klokken 18.00, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen