Stavanger

Planlegger ulovlig pokerlag

I denne bygningen planlegger et pokerlag en stor turnering i neste måned. Politiet sier det er ulovlig.

Bilde 1 av 4

I innbydelsen til pokerlaget heter det at «Vi kjører samme opplegg som sist, og samme plass, 2. et. i Harley-shopen, rett over Essoen i Hillevåg». Innbydelsen har gått til en rekke personer på Facebook som er i nettverket til den som antas å organisere det hele.

Det koster 1000 kroner å være med, «500 går i potten, resten går til øl, mat, kort, leie av lokale, vask og så videre».

Låner vekk lokalet

Huseier og medeier i Biker Street, som holder til i første etasje av bygningen, Svein Petter Mjølhus, kjenner ikke til det planlagte pokerlaget.

- Jeg låner vekk lokalet i andre etasje av og til, men hva de driver med kjenner jeg ikke til. Jeg kan ikke følge med på alt folk gjør. Mer vil jeg ikke kommentere, siden jeg ikke kjenner til arrangementet, sier Mjølhus til Rogalands Avis.

- Klart ulovlig

Avsnittsleder ved Stavanger politistasjon Jan-Atle Larsen sier til Rogalands Avis at virksomheten er ulovlig.

- Helt klart at vi anser dette som ulovlig virksomhet, sier Larsen.

Av innbydelsen på Facebook går det altså fram at det har vært spillevirksomhet i disse lokalene før, og at «Målet er at vi omtrent blir 30 stk. Bør være en bra anledning for pokerinteresserte å komme og teste ut sine pokerkunnskaper sammen med likesinnede;)».

Det er lørdag 27. mars klokken 18.00 det er planlagt pokerturnering i Hillevåg. I går var det 20 såkalt «bekreftede gjester» som hadde meldt sin ankomst via Facebook, men i likhet med politiet ser det også ut til at arrangørene vet at det er ulovlig.

For da Rogalands Avis begynte å undersøke saken i går kveld, ble arrangementet fjernet fra Facebook, og flere av de som sto som administratorer for arrangementet var det umulig å få kontakt med over telefon. Det lyktes likevel Rogalands Avis å få kontakt med én av administratorene, men han ønsket ikke å snakke med avisen.

Mer fra Dagsavisen