Stavanger

Flere på Fiks Ferigge Ferie

Fiks Ferigge Ferie har fått økt den årlige kapasiteten med nærmere 250 flere barn, og skulle selv gjerne sett at tilbudet var billigere. Eller helst gratis.

Fiks Ferigge Ferie (FFF) fungerer som et alternativ til skolefritidsordningen (SFO) i sommerferien, og har hatt arrangementer i 16 år på rad nå. Kalle Eide og Bjørn Hareim har vært med å arrangere hver sin del av FFF i de henholdsvis 15 og 14 siste årene. Mandag og tirsdag delte de ut mellom 15.000 og 16.000 brosjyrer sammen med hjelpere til alle barne- og ungdomsskolene i Stavanger-området.

Livsstil

- For meg er dette nærmest blitt en livsstil, mener Hareim, ansvarlig leder og leirsjef ved sommerleirene på Vier.

- Å jobbe 18 timer i døgnet for dårlig betaling for å kose oss, er ikke så verst det, sier sidekameraten Eide, som er koordinator og jobber spesielt med 59 grader nord.

Større tilbud i år

Før sommerens arrangementer har FFF økt kapasiteten etter at de i fjor fikk veldig mange søknader, 1600 i tallet.

- Vi hadde 4-500 søkere til sommerleiren på Vier, men kan bare ta inn 36 i hver uke, noe som gir 180 plasser i alt. Dermed må man faktisk ty til loddtrekning for å bestemme hvem som får være med, for det er det mest rettferdige, sier Hareim.

I år har de utvidet tilbudet noe, og fått inn et kajakkurs som en nyhet. I tillegg er sommerleiren på Vier utvidet med en uke.

- Vi har et større tilbud i år, så dermed har vi nok større kapasitet også. Jeg regner med vi nok har økt kapasiteten med mellom 200 og 250 barn, sier Kalle Eide.

Tidligere år har FFF fått kritikk for å ha et litt for snevert og dyrt tilbud.

Prisgitt

- Vi to personlig skulle vel helst sett at kommunen kunne tilby dette gratis til barna, men det er ikke vi som setter prisene. Så det er ikke så mye vi kan gjøre på det området, men i forhold til private tjenester er vi billigere enn de fleste. Og jeg kan jo si det sånn at dette ikke er noe overskuddsprosjekt for oss, sier Bjørn Hareim.

- Kvalitet og trygghet sitter i førersetet her, og dermed blir det litt kostbart. I tillegg har vi dyktige, skolerte ledere under arrangementene våre, og de fleste kan livredning i vann, forsikrer Eide.

- Og så er det sånn at det er vi to som brenner mest for dette. Vi har etter hvert skaffet oss bevis for å drive sikkerhetskurs, og har tatt på oss dette de siste åra. Alle ansatte skal ha et tre timers førstehjelpskurs, opplyser Hareim.

- Men det at vi har et snevert tilbud skjønner jeg ikke, fortsetter Eide.

Søknadsfristen for FFF er 1. mai, og blant arrangementene som er tilgjengelige i år, er ferieklubb, rideleir, seilekurs og golfkurs.

- De mest populære er definitivt ferieklubb, rideleir og de andre leirene våre. På ferieklubb i fjor hadde vi hele 1000 deltakere.

Til kritikken om for få plasser, sier Hareim:

- Alle som ønsket det, fikk tilbud hos oss i fjor. Det er selvfølgelig noen som ikke fikk første ønsket sitt, og som derfor meldte avbud. Men ellers fikk alle tilbud, sier han og bedyrer at FFF er landets største på sitt område.

Mer fra Dagsavisen