Stavanger

Blombäck og Viking tapte naboduellen mot Nærbø

Etter å ha åpnet sesongen med tap i lokaloppgjøret mot Sandnes tidligere i måneden, gikk Viking på nok et tap mot en lokal rival onsdag kveld. Denne gang hjemme mot Nærbø, 24–29.

Etter at Viking i fjor rykket ned fra eliteserien, sa Viking-trener Gunnar Blombäck at laget skulle ned for å bygge seg opp igjen og bli sterkere. Men laget hans har ikke fått den beste sesongstarten med tre kamper uten seier før onsdagens oppgjør mot Nærbø.

Nærbø dro i fra til pause

Lagene fulgte hverandre tett de første tyve minuttene i Stavanger Idrettshall, før Nærbø koblet på turbogiret og stakk fra. Fem mål på rad fra bortelaget de neste fem minuttene gjorde sitt til at Nærbø kunne gå til pause med en 17–11-ledelse.

Viking brukte de første to minuttene av andre omgang til å kutte ned forspranget til fire mål, og resten av kampen lå forspranget til Nærbø og vippet mellom fire og fem mål. Nærmere kom ikke Viking, som måtte bite i gresset med et 24–29-tap i årets andre hjemmekamp.

Viking sist på målforskjell

Henrik Revheim ble Vikings toppscorer med seks mål. mens Andreas Haugseng scoret flest mål for Nærbø og i kampen med sine ni mål.

Viking blir dermed stående med sitt ene poeng, som de fikk i 25–25-kampen mot Kristiansand i sesongens første hjemmekamp, og rykker med det ned til sisteplass på tabellen på dårligere målforskjell enn Herkules.

Nærbø tar steget helt opp i opprykkstriden, og legger seg på fjerdeplass på samme poengsum som Sandnes og Follo på plassene over, men med dårligere målforskjell.