Stavanger

Strålende fornøyd med andreplass i Bocuse d’Or

Christopher William Davidsen gikk nesten til topps i den europeiske finalen i Bocuse d’Or. Dermed skal han representere Norge i Lyon neste år.

RA snakket med Karl Erik Pallesen like etter at det ble kjent at Christopher Davidsen hadde kommet på andreplass i den det europeiske Bocuse d’Or-mesterskapet.

– Akkurat nå står Davidsen på pallen og er litt vanskelig å få tak i. Men jeg kan si at han er strålende fornøyd med resultatet. Dette er helt fantastisk, sier Pallesen til RA.

Pallesen har vært med på alle de konkurransene Davidsen har vært med på, denne gangen som støttespiller på sidelinjen.

Pallesen sier at Davidsens mål var å bli blant topp tre.

– Og akkurat det var han. Med dette har han fått en bekreftelse fra dommerne om at det han og teamet hans har gjort er rett, sier Pallesen.

– Det betyr vel at det blir feiring i kveld?

– Det kan jeg love deg. Om vi ikke vant konkurransen, så skal vi i hvert fall vinne festen, sier Pallesen til RA.

Teamet til Davidsen, Team CWD, består utover Davidsen selv av Christian André Pettersen, Håvard Werklang og Eskil Hildonen.

Ungarn, som arrangerte konkurransen, gikk helt til topps, mens Sverige fikk tredjeplass i hovedkonkurransen.

Det Islandske laget fikk prisen for beste fiskerett, mens beste kjøttrett gikk til Frankrike.

Bocuse d’Or eller kokke-WM, som det også kalles, skal gå i Lyon i januar 2017.

Og med andreplassen i EM betyr det at Davidsen og hans team skal representere Norge i denne.

Davidsen kommer opprinnelig fra Stavanger, men jobber i Trondheim og er til daglig kjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas.

I tillegg til heder og ære vant Davidsen og hans team også en pengepremie på 9000 euro, eller rundt 80.000 kroner.

Mer fra Dagsavisen