Nå kan Vålerenga avgjøre hjemme

(Frisk Asker - Vålerenga 1-4). Vålerenga leder 3-2 i kamper, og er semifinaleklare hvis de vinner på Jordal i mandagens sjette kvartfinalekamp i ishockey.

Av Per Erik Moen

Vålerenga har levert fem gode perioder i de to siste kampene. Sist torsdag var de småveike og tafatte i 1. periode, og lå under 1-2. Så snudde alt i de to siste periodene, og VIF vant til slutt 5-3. Lørdag var VIF på fra start, og fortsatte i samme spor. Maksimal innsats i ett og alt - hele veien.

Rasmus Juell slo inn 1-0 til gjestene da fem minutter var spilt i Askerhallen. Hjemmelaget klarte ikke helt å finne ut av Vålerengas iherdige jobbing og oppofrende spill, og mot slutten av åpningsperioden benyttet VIF seg av fordelen med overtallsspill. To scoringer i spill fem mot fire:

*2-0: Jonas Oppøyen etter 17.15 minutter.

*3-0: Filip Gunnarsson etter 19.07.

Oppøyen i tomt bur

Etter en målløs midtperiode ble det så spennende da Frisk fikk slått inn 1-3-reduseringen med drøye fem minutter igjen å spille.

Frisk satset alt på ytterligere nettkjenninger, tok ut keeper, og spilte seks mot fem mot slutten.

Dermed så Jonas Oppøyen sitt snitt til å sende pucken inn i tomt bur rett før slutt. 4-1, ferdig!

Frisk Asker mente de fikk dårlig betalt etter å ha vunnet skudddstatistikken 29-24. Men VIF-keeper Steffen Søberg var igjen viktig.

– Du får noen sånne dager i hockey også: der du har mange sjanser, men pucken vil bare ikke inn. Den spretter en centimeter feil, du treffer stangen, sier Frisk-spiller Thomas Valkvæ Olsen til Budstikka.

Fem perioder

Det så dystert ut for Vålerenga etter èn periode på Jordal sist torsdag. Men så gikk altså alvoret opp for spillerne. De fem siste periodene har ført laget opp i en 3-2-ledelse sammenlagt. Alt ligger i hjemmelagets hender når pucken droppes igjen på Jordal Amfi klokka 19 kommende mandag.

Med seier der, er VIF semifinaleklare.

Stjerne(n)smell

Lørenskog ledet 3-1 i kamper, og var storfavoritter til å bli det andre semifinaleklare laget (Stavanger Oilers er allerede klare) hjemme mot Stjernen. Med Fredrikstadklubben vant en sterk 3-2-seier, etter å ha ledet 3-0. Ny kamp i Fredrikstad mandag. Lørenskog leder 3-2 i kamper.

I Sarpsborg tapte Sparta 2-3 mot et skadeplaget Storhamar. Ny kamp på Hamar mandag, hvor hjemmelaget blir semifinaleklare med seier.

NM-sluttspillet ishockey menn lørdag, kvartfinaler 5. kamp:

Frisk Asker – Vålerenga 1-4 (0-3, 0-0, 1-1), sammenlagt 2-3

Askerhallen: 1671 tilskuere.

1. periode: 0-1 (5.03) Rasmus Juell (Martin Laumann Ylven, Fredrik Csisar), 0-2 (17.15) Jonas Oppøyen (Filip Gunnarsson, Mathias Trygg), 0-3 (19.07) Gunnarsson (Trygg, Andreas Frisk).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-3 (56.41) Marshall Everson (Connor Gaarder), 1-4 (58.49) Oppøyen (Frisk).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar. Utvisninger: Frisk Asker 4 x 2 min. Vålerenga 7 x 2 min

Lørenskog – Stjernen 2-3 (0-2, 1-1, 1-0), sammenlagt 3-2

Lørenskog ishall: 1251 tilskuere.

1. periode: 0-1 (0.48) Robin Axbom (Dan Nygård), 0-2 (12.19) Luka Vidmar (Niklas Bröms, Karel Slavata).

2. periode: 0-3 (22.28) Vidmar (Andreas Heier, Bröms), 1-3 (26.13) Maxims Ponomarenko (Nathan Lognpre, Steffen Thoresen).

3. periode: 2-3 (52.23) Thoresen (Robin Sterner, Mats Trygg).

Dommer: Owe Lüthcke, Ringerike. Utvisninger: Lørenskog 3 x 2 min. 2 x 5 min. 2 x 20 min. Sjternen 3 x 2 min, 2 x 5 min, 2 x 20 min.

Sparta Sarpsborg – Storhamar 2-3 (0-1, 0-2, 2-0), sammenlagt 2-3

Sparta amfi: 2708 tilskuere.

1. periode: 0-1 (15.45) Hampus Gustafsson (Mikael Zettergren, Erik de la Rose).

2. periode: 0-2 (26.19) Zettergren (Christian Larrivée, Andreas Øksnes), 0-3 (34.32) Rose (Jacob Berglund, Larrivée).

3. periode: 1-3 (48.13) Fredrik L. Jacobsen (Niklas Roest, Jeff Jubinville), 2-3 (51.19) Jacobsen (Andreas Klavestad, Gaelan Patterson).

Dommer: Per Gustav Solem, Astor. Utvisninger: Sparta 3 x 2 min. 5 x 2 min. 1 x 20 min. Storhamar 4 x 2 min. 1 x 10 min.