Manglerud Star ble fradømt seier, vil heise seg mot VIF

Manglerud Star rotet bort tremålsledelse mot Kongsvinger og mente de ble bortdømt. Søndag har de mye å rette opp mot Vålerenga.

Manglerud Star raste etter poengtapet mot Kongsvinger torsdag og vil ta sin revansje mot Vålerenga søndag i ishockeyens eliteserie.

Etter å ha ledet 3-0 over Kongsvinger etter to perioder, slo Kongsvinger tilbake og utlignet tre sekunder før slutt. Men scoringen til Victor Zetterberg skulle vært avblåst for offside i målgården. I sudden death satte Kongsvinger 4-3 da Christoffer Larsen Berger gikk alene fra egen sone og sendte pucken opp i krysset,

– Både hoveddommer og dommersjef bekreftet etter kampen at 3-3 målet skulle vært annullert, sier M/S assistenttrener Ove Sundelius til Dagsavisen.

Utenfor åpent mål

Like før scoringen presterte MS å skyte utenfor tomt bur da hjemmelaget hadde tatt ut keeper. I en svært fartsfylt kamp i Kongsvinger ishall vant Manglerud-gutta skuddstatistikken 48-33.

Og da skal de normalt vinne kampen. Men kollapsen på slutten ga hjemmelaget en veldig energi. Og de kunne scoret på andre store sjanser.

- Det var veldig dårlig avslutning fra vår side. Sånt skal jo ikke skje, men vi føler oss dårlig behandlet av dommerne at de ikke ser situasjonen. Vi blir jo fratatt seieren vi hadde inne, sier Sundelius.

At dommerne beklaget feilet, gir ikke de grønnkledde flere poeng.

VIF gikk på smell

Vålerenga møtte veggen mot Sparta der de tapte 1-5 etter å ha ledet 1-0 i Furuset Forum.

- Vi burde ledet større etter første periode, men i de to siste periodene var Sparta klart best, sier sportssjef Espen Knutsen til klubbens tv-kanal.

Vålerenga har heist seg betydelig etter at de tapte for Manglerud Star tidlig i sesongen, men må fortsatt klare seg uten utestengte Martin Laumann Ylven. De forventer en tøff kamp i Manglerudhallen.

- Manglerud vet vi kan slå alle. Men det kan vi også når vi har flyten, sier "Shampo".

Eliteserien ishockey torsdag, 13. runde:

Kongsvinger – Manglerud Star 4-3 e.f. (0-3, 0-0, 3-0, 1-0) .

Kongsvingerhallen: 624 tilskuere

1. periode: 0-1 (12.17) Matthew Vanvoorhis (Sander Boroczky, Jesper Hoel), 0-2 (16.16) Hoel (Mathias Trygg), 0-3 (19.10) Jonas Berglund (Dylan Richard, Petter Lindblad).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-3 (40.16) Victor Zetterberg (Kalvis Ozols, Sean-Michel Sunnquist), 2-3 (51.07) Trevor Fleurent (Daniel Trnavsky, Ozols), 3-3 (59.57) Zetterberg (Mitchell Theoret, Kim Lennhammer).

4. periode: 4-3 (63.58) Christoffer Berger (Theoret, Brett Kilar).

Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar, Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Kongsvinger 4 x 2 min. Manglerud Star 2 x 2 min.

Vålerenga – Sparta 1-5 (1-0, 0-2, 0-3)

Furuset Forum: 1031 tilskuere.

1. periode: 1-0 (11.03) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm, Fabian Gunnarsson).

2. periode: 1-1 (23.27) Kyle Osterberg (Troy Rutkowski, Niklas Roest), 1-2 (38.15) Roest (Kalle Ekelund).

3. periode: 1-3 (51.06) Christoffer Karlsen (Joachim Nermark, Christopher Henriksen), 1-4 (57.26) Osterberg, 1-5 (58.02) Roest.

Dommer: Marcus Wannerstedt, Vålerenga, Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Vålerenga 7 x 2 min. 1 x 10 min. Sparta 6 x 2 min.

Lørenskog – Frisk Asker 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

Lørenskog ishall: 520 tilskuere

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (29.14) Oskar Nilsson (Garry Nunn, Mario Lamoreux), 0-2 (30.09) Mikkel Christiansen (Lamoreux, TJ Foster), 1-2 (33.59) Marc Hagel (Conny Strömberg, Petter Grønstad), 1-3 (39.28) Nunn.

3. periode: 1-4 (44.25) Nunn (Anders Bastiansen).

Dommer: Stian Halm, Furuset, Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Lørenskog 4 x 2 min. Frisk Asker 4 x 2 min.

Storhamar – Stjernen 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

CC Amfi, Hamar: 3529 tilskuere.

1. periode: 1-0 (7) Joachim Jensen (Victor Svensson, Christian Bull).

2. periode: 2-0 (37.22) Patrick Thoresen (Lars L. Østli), 2-1 (39.33) Niklas Bröms (Mathias Månsson, David Hallström), 3-1 (39.56) Svensson (Thoresen, Mikael Zettergren).

3. periode: 4-1 (47.40) Østli (Steffen Thoresen), 4-2 (48.34) Månsson (Filip Halvordsson), 5-2 (53.13) Thoresen (Svensson, Ulf Andersson).

Dommer: Jørn M. Ekeberg, Holmen, Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Storhamar 1 x 2 min. 1 x 10 min. 1 x 25 min. Stjernen 5 x 2 min.