Kjærs farvel med seier på straffer

(Vålerenga - Stavanger Oilers 4-3 etter straffeslag). Over 5000 tilskuere fikk se en hockeymatch med alle svingninger på Jordal. Stavanger ledet to ganger, men VIF slo tilbake. Og Jan Tore Kjær fikkk et verdig farvel.

Bilde 1 av 4

Vålerengas eventyrlige desember fortsatte på Jordal mandag kveld. Men de fikk ikke en ekte seier. Kun ekstrapoenget via straffeslag. Etter å ha ligget under 0-1 og 1-2 slo VIF tilbake og ledet 3-2 et drøyt minutt før slutt.

– Surt å slippe inn det målet på slutten, men flott at vi drar i land straffekonken. Vi vant igjen på at vi klarte å krige oss tilbake i kampen. Stavanger har et bedre lag enn oss, men med hard jobbing kan vi ta alle, sier Espen Knutsen til Dagsavisen etter kampen.

– Ja, Vålerenga jobbet tøffere enn oss. Derfor var dette resultatet helt greit, sa Stavanger-trener Petter Thoresen.

Det var rogalendingens første tap på fire kamper. Allerde onsdag møter de Lørenskog i toppkamp hjemme i Stavanger.

En klassiker

Det vibrerte som vanlig mellom de to største duellantene i norsk ishockey. Selv om mange poeng skiller på tabellen, var det to helt jevne lag som kjempet for å ta initiativet i den første perioden. Ingen av lagene kom til scoring. VIF vant skuddstatistikken 12-8, men Stavanger-keeper Henrik Holm tok enkelt det som kom.

Stavangers Andy Sertich ble kampens første målscorer da han satte inn 1-0 i overtall i mellomperioden.  To minutter før perioden var over utlignet Jørgen Karterud, også  i overtall.

I siste periode tok Oilers ledelsen etter fire minutter med Nick Bruneteau, en scoring mange mente VIF-keeperen burde stoppet. Men VIF viste igjen energi i duellene, Tallak Lyngset utlignet og Fillip Gunnarsson sendte VIF foran da han satte pucken kontant i buret og svensken scoret i sin fjerde kamp på rad.

– Kult at vi vinner foran et fullsatt Jordal. Vi har hatt bra oppslutning i hele sesongen, men denne kampen var noe ekstra. Da er det gøy å gi publikum litt tilbake, sa Gunnarsson til TV 2.

1.41 før slutt tok Stavanger timeout. Det ga resultater for Petter Thoresens mannskap. Laget  tok ut keeper og med litt over ett minutt igjen utlignet Sertich da de vant droppen i VIFs sone. Presset var massivt og på tredje skuddforsøk satt pucken i mål. Vel fortjent etter at Stavanger vant skuddstatistikken 10-4 i siste periode. Totalt fyrte de av 35 ganger mot VIFs 26 totalt.

LES KOMMENTAR: VIF i starten på en revolusjon (Reidar Sollie)

Straffeslag

I sudden death ble det ingen scoringer og det endte i straffeslag. Oilers satte kun en straffe, mens Vålerenga scoret på to forsøk. Jørgen Karterud klinket den siste straffen i mål og sikret ekstrapoenget med gullhjelmen på hodet. En flott avslutning på en intens kamp som Jan Tore Kjær fulgte på nært hold sammen med den pensjonerte keeperreserve Glen Jensen.

Jordal leverte også sitt til festen. Selvsagt gikk brannalarmen i sise periode, men speaker kunne berolige publikum og de fikk slippe å evakuere hallen da tolv minutter gjensto.

Før kampen fikk VIF-direktør sin offisielle avskjed til massiv jubel fra tribunene. Etter kampen kom han ut på isen igjen og delte ut bestemannspremien til Andreas Frisk og tok et rungende farvel med Jordal-publikum. Den avskjeden vil nok sitte i ham lenge.

– Fantastisk regi på en minnerik kveld. Det hadde jo vært surt med tap på en slik kveld, sa han i den kaotiske garderoben etter kampslutt.

– Ja, det blir rart å drive videre her uten at Jan Tore er rundt oss, sa Espen «Shampo» Knutsen. – Men moro at vi vant på hans store kveld.

Eliteserien ishockey mandag, 26. runde):

Vålerenga – Stavanger 4-3 (0-0, 1-1, 2-2, 1-0) e.f./str.

Jordal amfi: 5021 tilskuere.

2. periode: 0-1 (30.19) Andy Sertich (Josh Soares, Dan Kissel), 1-1 (38.21) Jørgen Karterud (Fredrik Csisar, Tobias Lindström).

3. periode: 1-2 (44.01) Nick Bruneteau (Soares), 2-2 (46.06) Tallak Lyngset (Filip Gunnarsson, Jonas Oppøyen), 3-2 (51.53) Gunnarsson (Mathias Trygg, Andreas Frisk), 3-3 (59.49) Sertich (Soares).

Avgjørende straffe: 4-3 (60.01) Karterud.

Dommer: Per Gustav Solem, Astor, Roy Stian Hansen, Storhamar. Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min. Stavanger 7 x 2 min.

Frisk Asker – Lillehammer 6-3 (1-0, 2-2, 3-1)

1424 tilskuere

1. periode: 1-0 (2.52) Mikael Dokken (Thomas V. Olsen, Anders Bastiansen).

2. periode: 2-0 (22.02) Torstein Nordrum (Patrick Ulriksen), 2-1 (28.17) Kristoffer Jonsson (Stein Tore Bakken, Dag Morten Wehn), 2-2 (31.51) Joakim A. Eidsæther (Sondre Bjerke), 3-2 (33.42) Marshall Everson (Mats Aleksander Henriksen, Connor Gaarder).

3. periode: 4-2 (40.30) Olsen (Bastiansen, Dokken), 5-2 (41.08) Everson (Henriksen, Gaarder), 5-3 (51.44) Endre Medby (Eric Meland, Joachim Jensen), 6-3 (59.31) Olsen (Bastiansen, Petter Kristiansen).

Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star, Eirik Hansen, Jutul. Utvisninger: Frisk Asker 2 x 2 min. Lillehammer 5 x 2 min.

Lørenskog – Stjernen 5-4 e.f. (1-2, 2-1, 1-1, 1-0)

1470 tilskuere

1. periode: 0-1 (8.55) David Hallström (Niklas Bröms), 1-1 (15.40) Jonathan Zaar (Petter Grønstad, Nathan Lognpre), 1-2 (18.10) Bröms (Hallström, Carl Christian Tønseth).

2. periode: 2-2 (23.23) Alexander Larsson (Mats Trygg, Tony Romano), 2-3 (29.15) Bröms (Rasmus Ericsson, Curtis Gedig), 3-3 (33.08) Lars Erik Spets (Steffen Thoresen).

3. periode: 3-4 (44.35) Lasse Fjeldstad (Jostein Ekaas, Anders Pedersen), 4-4 (58.57) Thoresen (Larsson, James Sixsmith).

4. periode: 5-4 (60.11) Henrik Ødegaard (Romano, Sixsmith).

Utvisninger: Lørenskog 4 x 2 min. Stjernen 6 x 2 min.

Sparta Sarpsborg – Manglerud Star 6-1 (3-1, 1-0, 2-0)

2052 tilskuere

1. periode: 1-0 (8.27) Jon Palmebjörk (Dion Knelsen, Jeff Jubinville), 2-0 (12.55) Patrick Eriksson (Håkon I. Stormli, Henrik Malmström), 3-0 (16.15) Eriksson (Malmström, Stormli), 3-1 (17.55) Kjetil Martinsen (Michael Stenersen, Kevin Berg).

2. periode: 4-1 (39.07) Eirik Børresen (Jubinville, Niklas Roest).

3. periode: 5-1 (42.34) Stormli (Malmström, Eriksson), 6-1 (52.15) Jubinville (Knelsen, Patrick André Bovim).

Dommer: Thomas Tysland, Jutul, Robert Hallin, Jordal. Utvisninger: Sparta Sarpsborg 3 x 2 min. Manglerud Star 9 x 2 min.

Storhamar – Kongsvinger 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

4206 tilskuere

1. periode: 1-0 (15.44) Joakim Jensen (Alexander Reichenberg, Christian Larrivée).

2. periode: 2-0 (23.35) Erik de la Rose (Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl), 3-0 (24.25) Reichenberg (Jensen, Larriveé).

3. periode: 4-0 (50.12) Jacob Berglund (Mikael Zettergren).

Dommer: Robin Berg, Stjernen, Ole Stian Hansen, Lillehammer.

Utvisninger: Storhamar 6 x 2 min. Kongsvinger 5 x 2 min.