KFUM slo tilbake etter downperiode

(Bryne - KFUM Oslo 0-1). Etter ett poeng på de tre siste kampene, ble det full pott og hurra for 17.mai for KFUM mot Bryne på Jæren.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

Det blåser på Jæren, det vet vi. Vi visste også at naturgresset på Bryne stadion er humpete og ujevnt, og dermed overlater flere hendelser til tilfeldighetene. Men at forholdene skulle få så avgjørende betydning, blir mer og mer sjelden nå som kunstgressbaner er normalen i fotball-Norge.

Fullt trykk i medvinden fra hjemmelaget før pause, sceneskifte og KFUM-dominans de siste 45.

Tabellen viste to lag i bunnstriden på jakt etter etterlengtede poeng. Lørdag sparket Bryne treneren Gaute Larsen i håp om bedring. Det skjedde ikke.

KFUM dro tilbake til hovedstaden med tre poeng i kofferten og da kan nasjonaldagen komme.

Obeng feide inn seiersmålet

- Det blåste bra, ja. Noe Bryne dro klar fordel av i 1. omgang. Men vi klarte å sette en av få muligheter, og ledelse 1-0 til pause var et flatterende resultat for oss, sa KFUMs trener Ståle Andersen til Dagsavisen på telefon fra flyplassen på Sola mandag kveld.

Scoringen etter 36 minutter kom slik: Erik Lundanes Jonvik, som var flyttet opp til midtbaneplass igjen (der han spilte mesteparten av forrige sesong), slo en god corner. Christoffer Dahl var på ballen, og stusset den i tverrliggeren. Dennis Obeng var på rett sted til rett tid, og fikk feid returen over målstreken. KFUMs sjette seriescoring på åtte kamper.

- Bryne trykket på og hadde spill og sjanser før hvilen. Vinden var såpass sterk og baneforholdene såpass dårlige at det var vrient utpå banen. Så kom vi da også betraktelig mer med og skapte langt mer etter pause, fortsetter trener Andersen.

KFUMs midtstopper Jørgen Hammer ble skadet i siste seriekamp mot Strømmen (1-3), og ble erstattet av John Olav Nordheim på Bryne. Sammen med Ciise Aden Abshir dannet Flekkerøya-gutten (21 år) et solid stopperpar.

Somalisk funn

- De er duellsterke og ryddet godt unna, på bakken, og spesielt i lufta. Vi gjør en ny god kamp forsvarsmessig, sier Ståle Andersen videre.

Somaliske Abshir (29), med fortid i LSK og Eidsvold Turn, dukket mer eller midre bare opp på treningsfeltet til KFUM i vinter. Han imponerte alle på treningene, fikk bli med til KFUMs treningsleir på La Manga, og har siden spilt stopper. Med bravur.

Han gjør svært få feil. Er kjapp, duellsterk, og rydder opp. Abshir er god i hodespillet, og sender alltid ballen kjapt til de lagspillerne som skal skape noe offensivt. Så også på Jæren dagen før nasjonaldagen.

Etter 76 minutter ble Brynes forsvarer Vegar Landro utvist, og dommer Per Erik Haugen pekte på straffemerket. KFUMs spiss Emil Ekblom meldte fra at han var klar til å skyte ballen i nota, og fikk ta straffen, framfor vanligvis sirke eksekutører som Stian Sortevik og Robin Rasch.

Ekbloms straffebom

Ekbloms skudd var OK plassert, men ikke hardt nok til å forhindre at hjemmelagets keeper Jonas Høidahl rakk ned og hindret scoring.

- Det er vel slik det er hos oss, den som der og da sier han er klar, får som regel godkjenning av medspillerne, sier Ståle Andersen.

I 2. omgang, hadde Stian Pettersen en sjanse han nesten scoret på, kaptein Stian Sortevik var enda nærmere da ballen føyk i tverrliggeren. Men resultaet sto seg.

KFUM vant for andre gang i serien denne sesongen, Oslolaget har startet bedre på bortebane enn hjemme, noe de kanskje skal gjøre noe med når topplaget Levanger kommer til Ekeberg kommende søndag?

- Vi møter et sterkt lag, men, som jeg har sagt tidligere; 1. divisjon består av relativt jevne lag, marginer avgjør. Vi skal selvsagt gå for tre nye poeng mot Levanger, avsluttet KFUMs trener Ståle Andersen mandag kveld.

1. divisjon fotball menn mandag, 8. runde:

Bryne – KFUM Oslo 0-1 (0-1)

1649 tilskuere

Mål: 0-1 Dennis Obeng (37).

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Torstein Mjønner, Bryne. Rødt kort: Vegar Landro (77), Bryne.

Øvrige kamper:

Fredrikstad – Raufoss 1-1 (0-0)

4848 tilskuere

Mål: 1-0 Sanel Kapidžić (58), 1-1 Almir Aganspahić (65).

Dommer: Torkjell Trædal, Gjelleråsen. Gult kort: Almir Aganspahić, Raufoss, Moustapha Ndiaye, Fredrikstad.

Kristiansund – Hødd 2-0 (0-0)

2402 tilskuere

Mål: 1-0 Daouda Bamba (61), 2-0 Bamba (85).

Dommer: Anders Gjermshus, Hamar. Gult kort: Eirik Ulland Andersen, Joakim Wrele, Torbjørn Kallevåg, Hødd, Dan Peter Ulvestad, Kristiansund.

Levanger – Ranheim 1-2 (1-0)

2221 tilskuere

Mål: 1-0 Jo Sondre Aas (23), 1-1 Torgil Gjertsen (56), 1-2 Robert Stene (77).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Tom Erik Nordberg, Jo Sondre Aas, Levanger.

Sandefjord – Åsane 2-0 (1-0)

3305 tilskuere

Mål: 1-0 Kevin Larsen (17), 2-0 Enric Vallès (78).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Christer Reppesgård Hansen, Sandefjord.

Sandnes Ulf – Jerv 0-1 (0-0)

2152 tilskuere

Mål: 0-1 Tonny Brochmann (61).

Dommer: Sigurd Kringstad, Valder. Gult kort: Kent Håvard Eriksen, Kenneth Sola, Sandnes Ulf. Rødt kort: Nicolai Geertsen (32), Kent Håvard Eriksen (54, to gule), Sandnes Ulf.

Strømmen – Kongsvinger 2-1 (2-1)

827 tilskuere

Mål: 1-0 Thor Lange (3), 2-0 Mustapha Achrifi (19), 2-1 Martin Ellingsen (26).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg.  Gult kort: Aleksander Melgalvis, Strømmen, Jørgen Richardsen, Kongsvinger.

Ull/Kisa – Mjøndalen 5-1 (3-1)

1112 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Kristian Langås (9), 1-1 Mads Gundersen (22), 2-1 Nicolay Solberg (29), 3-1 Truls Jørstad (42), 4-1 Fredrik Krogstad (65), 5-1 Jørstad (90).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.

Gult kort: Mads Gundersen, Mjøndalen. Rødt kort: Mads Gundersen (53, to gule), Mjøndalen.