Byløvene

Disse restaurantene i Bjørvika bør du ikke gå glipp av

Det er mye godt å velge blant i Oslos nye bydel.

Salome

5

Når vi ikke kan dra til Venezia, er desto hyggeligere at Venezia kommer til oss, i form av restauranten Salome. Det er Baltazar- og Skur 33-driver Dag Tjersland og matskribent og St. Lars-gründer Andreas Viestad som står bak.

Sanguine Brasserie ligger i Operaen.

Sanguine Brasserie

5

Sanguine Brasserie innenfor foajeen i Operaen er en oppdagelse i seg selv og en opplevelse selv om du ikke skal haste inn til en forestilling.

Esben Holmboe Bangs restaurant Maaemo er i en klasse for seg, også prismessig.

Maaemo

6

Hvis lommeboka tillater det, er Maaemo et fantastisk sted å tilbringe kvelden. Her har vi fått den beste sjøkrepsen vi noen gang har smakt og en matopplevelse der smaker, presentasjon, design og service går opp i en høyere enhet.

Tartaren var måltidets høydepunkt på The Vandelay.

The Vandelay

5

Maaemos lillesøster har en fristende frokost- og lunsjmeny. Til middag bør tartaren absolutt prøves.

Code restaurant i Dronning Eufemias gate 18.

Code

5

Hos stilrene Code fikk vi en lekker fireretters meny med gode valg i glasset. Code har knekt koden.

Vaaghals byr på masse mat og rørende store glass med vin.

Vaaghals

5

Vaaghals sjarmerer med raushet i både glass og på tallerkener. «At raushet skal følge når man tar seg godt betalt, er slett ingen selvfølge. Derfor ble vi sjarmert av Vaaghals. Og veldig mette.»

Fransk hverdagseksklusivitet hos Brasserie Rivoli.

Brasserie Rivoli

5

På Brasserie Rivoli er det lave skuldre og nydelig franskinspirert mat med norske råvarer i sentrum. En parisisk perle.

Stock er et spiseri og drikkeri med stort utvalg av cocktails og øl i baren, mens vinkartet er en hel utflukt i seg selv.

Stock

5

Hos Stock er både maten og stedet forseggjort og ujålete, av høy kvalitet og med noe for enhver smak etter hvert som døgnet siver på.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen