Nye takter

Solskinn i Bergen

Best i støypop-klassen.

5

ROCK
The Megaphonic Thrift
«Sun Stare Sound»
YAP

Det skurrer, skingrer, støyer, men ut av det disige teppet av lyd dukker det fram skinnende melodier. Grepet er ikke nytt, The Megaphonic Thrift plasserer seg i en rekke av band bakover fra Serena Maneesh via My Bloody Valentine og Sonic Youth til Velvet Underground. Men Bergensbaserte Megaphonic Trift gjør dette bedre, rett og slett, enn de fleste av sine samtidige i Norge.

Dette er deres tredje album, etter debuten «Decay Decoy» (2011). De har dermed overlevd også nu gaze-bølgen for et par år siden, ved å fortsette ufortrødent på sin musikalske kurs.

Der de først spilte høyt og støyende, med duellerende gitarer, har de denne gangen kommet fram til et mer popaktig uttrykk. Med lettere refrenger og mer kontante låter. Etter litt usikkerhet innledningsvis – jeg ventet på en ørefik av feedback som aldri kom – fastslår jeg nå at det kler dem. Det er fortsatt rikelig plass igjen til lange flater med dronende gitar og eksperimentelle effekter. Vekslingen på vokal mellom Richard Myklebust og Linn Frøkedal skaper spenning og forsterker den drømmeaktige følelsen, mens den brummende bassgitaren hennes holder det hele nede. Bra band, bra plate.

Spiller på Vulkan Scene 28. februar

Mer fra Dagsavisen