Nye takter

Gir bort nytt album med konsertbillett

Kjøp konsertbillett med Red Hot Chili Peppers og få et album.

Red hot Chili Peppers gjester Fornebu og Telenor arena  8. september. Bandet som har holdt på siden 1983 og har hatt hits som «Give It Away» og  «Under the Bridge» tar grep og selger sitt nye album på nye vis. Alle som kjøper seg billett til turneen får nemlig også en kopi av «The Getaway» bandets  nye fullengder.  Albumet, som er produsert at Danger Mouse og mikset av Nigel Godrich, er bandets ellevte i rekke og vil følge med billetten, enten som fysisk eller digital kopi.

I disse strømmetider kan det virke poengløst å «få» et album i gave. Men Red Hot Chili Peppers er nok ei sånn gruppe som har fans som gjerne vil eie ei plate på ordentlig. Jeg ser at billettkjøperne også kan velge en fysisk utgave, så da har vel dette en viss verdi for publikum. Det fysiske platesalget er uansett så marginalt at å gi bort plata på denne måten neppe skader omsetningen nevneverdig, sir Dagsavisens musikkritiker Geir Rakvaag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Salg eller gave

Amerikanske Red Hot Chili Peppers, bestående av Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith og Josh Klinghoffer har vunnet seks Grammys og solgt drøyt 60 millioner plater.

Hvorvidt bandet gir bort eller selger platene sine er ikke det viktigste, mener Rakvaag.

Det mest interessante er om albumet i seg selv er noe å ha. Det begynner å  bli en stund siden Red Hot Chili Peppers var et spennende band, sier Rakvaag.

Mer fra Dagsavisen