Annonse
9 POENG: Tor Ole Skullerud og Strømsgodset hadde håpet på flere poeng og en bedre start på sesongen.

Skullerud om 4-4-2-kritikk: – Fryktelig uenig

Tor Ole Skullerud har ingen planer om å legge om fra 4-4-2, men skjønner at diskusjonen kommer.

Annonse
Lokale nyheter

– Det er noe uforløst over oss. Først og fremst framover i banen trenger vi bedre flyt for å skape flere sjanser og score flere mål. Samtidig hadde vi fortjent å vinne flere av uavgjortkampene vi har spilt, sier Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud om ni poeng etter sju kamper.

– Sju mål på sju kamper er vel ikke det dere hadde håpet på?

– Jeg skulle gjerne sett at vi hadde scoret flere mål, men det er snakk om marginer også. Vi har hatt sjanser og brent en straffe.

– Hva er du mest misfornøyd med så langt?

– Vi må få bedre samhandling på den siste tredjedelen. Vi har ballen mye, men vi sliter med å skape store sjanser av det spillemessige overtaket, sier treneren som førte Molde til serie- og cupgull i 2014.

Han mener mye handler om å få gode opplevelser både i kamp og på trening.

– Vi har ikke fått flyten ennå, men kampen mot Sarpsborg ga oss på mange måter en god opplevelse. Vi skal jobbe videre inn i denne treningsuka. Det finnes ikke noen enkle løsninger på dette.

Skulleruds prosjekt innebærer å spille 4-4-2. Han har ingen planer om å gjøre noen endringer på det.

– Jeg registrerer at noen mener vi bør spille 4-3-3, men overalt er det forskjellige meninger om hvilken formasjon man skal bruke. Resultatene har ikke vært som vi håpet på alle mann. Da kommer de diskusjonene, særlig i starten av et nytt prosjekt. Det har jeg ikke noen problemer med. Vi har valgt en retning og står ved det valget, sier han.

– Noen mener vi egentlig ikke har mannskap til å spille 4-4-2. Det er jeg fryktelig uenig i. De tar feil.

Hva tar du med deg som det mest positive fra sesongstarten?

– Vi har vært bra defensivt. Vi hadde en dårlig bortekamp i Bergen, men etter det har vi hengt godt sammen defensivt. Nå begynner vi sakte, men sikkert å bli skadefrie også. Det er viktig for kontinuiteten.

Annonse