Sport

– Jeg har mistet mange drømmer, men fotballen er fremdeles der for meg

Med soleklare mål og en drøm om å kun delta arrangerte FFK onsdag historiens første og offisielle NM i gatefotball. Onsdag ettermiddag vant de NM - og er Norgesmestere.

FFK er vertskap for turneringen, med drøyt 200 aktive spillere fra 14 gatelag fra hele landet.

– Muligheten for å spille første NM - og i tillegg på hjemmebane, er herlig, sier kaptein Ole Magnus Kvernevik på laget som ledet laget til 4-0-seier over HamKam allerede i den første kampen på Hankø tirsdag.

Han synes det er spesielt å spille et slike mesterskap som dette. Lag som Start, Brann, Stabæk og Sandefjord var bare noen av de som deltok onsdag.

– Det blir en prestisje, og jeg synes det er herlig å kunne møte selve "familien" vår. Lag man møter i serien og andre som man ellers ikke ser så mye til i løpet av året.

– Rollefigur

Spillerne på FFKs gatelag trener tre dager i uken - totalt seks timer i løpet av syv dager. Det er noe spesielt som gleder dem når de kommer seg vekk fra miljøene de tidligere har vært endel av og inn på matta.

- Som tidligere rusmisbruker synes jeg bare det å delta her er veldig stort. Det har alltid vært en drøm. Jeg har mistet mange drømmer, men fotballen er fremdeles der for meg, sier en ærlig Kvernevik.

Underveis mens han snakker er det tydelig at dette betyr mye. Kapteinen er ikke ferdig med å fortelle hva mer han mener om det å samles, så mange spillere.

– Her kan jeg være en rollefigur og en motivator for meg selv og andre på laget.

Ole Magnus Kvernevik er glad han får muligheten til å skru tiden tilbake og være en unge igjen på banen.

– Man føler seg jo nesten som Messi og Ronaldo på banen. Du får alvoret i det og ønsket velkommen som person blant gjengen.

Hvor langt vil dere gå under dette NM?

– Vi går ikke for noe annet enn gull. Ettersom det er FFK og vi som arrangerer det første offisielle NM, så ligger presset på oss. Men vi er rustet til det, lover kapteinen og avslutter med et smil.

I ettermiddag ble det klart - FFKs gatelag er Norgesmestere i NM i gatefotball. Laget slo Sandefjord 2-1 i finalen. Vi gratulerer!

Mer fra Dagsavisen