USAs president snakker varmt for likelønn mellom kvinner og menn, men vil trolig ikke klare å overbevise Kongressen om å stemme for et lovforslag som sikrer lik lønn for likt arbeid. FOTO: JASON REED/REUTERS/NTB SCANPIX

Vil ha lik lønn for kvinner og menn

President Barack Obama oppfordrer Kongressen til å vedta et lovforslag som sikrer at kvinner får lik lønn som menn for å utføre likt arbeid.

WASHINGTON: Obama kom med oppfordringen mandag, men de færreste tror at de folkevalgte vil vedta lovforslaget.

Likelønn er en av Demokratenes viktige saker foran høstens presidentvalg. Ifølge Obama vil likelønn også kunne hjelpe den anstrengte amerikanske økonomien.

– Dette handler om mer enn bare rettferdighet, sa Obama på en pressekonferanse mandag.

– Kvinner er hovedforsørger i mange familier, og hvis de tjener mindre enn menn for den samme jobben, så betyr det at mange familier må klare seg på mindre inntekt, sa han.

Senatet skal stemme over forslaget tirsdag, men det er tvilsomt om forslaget får de 60 prosent av stemmene det trenger for å bli vedtatt.

USAs president snakker varmt for likelønn mellom kvinner og menn, men vil trolig ikke klare å overbevise Kongressen om å stemme for et lovforslag som sikrer lik lønn for likt arbeid. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB scanpix