President Barack Obama vil gjerne ha fire nye år som USAs president. Det ønsker også mange bedriftsledere rundt i verden.

Verdens bedriftsledere støtter Obama

President Barack Obama er bedre for verdensøkonomien, mener flertallet av verdens bedriftsledere.

Hele 42,7 prosent av de 1.700 lederne som er spurt i Financial Times' undersøkelse, mener den globale økonomien vil ha best av at Obama vinner valget i november. Andelen næringslivsledere som mener økonomien vil blomstre mest under Romney, er på 20,5 prosent. Resten svarte «ingen av dem».

I alle verdensdeler, bortsett fra i Nord-Amerika, svarte lederne at en ny periode med Obama på topp også vil gagne deres egne selskaper. I USA foretrekker et lite flertall av lederne Romney.

Målingen ble utført de to siste ukene i juli, før republikanernes kandidat Romney valgte Paul Ryan som sin visepresidentkandidat.

Resultatene i undersøkelsen er i strid med en utberedt oppfatning, i alle fall i USA, om at Romney har gjort alt i sin makt for å understreke sin støtte til næringslivet og vilje til å redusere statlige reguleringer.

Presidentkandidaten har fått sterk støtte fra finanssektoren, som før forrige valg i 2008 pøste inn penger til Obamas kampanje, men som nå i stedet finansierer Romneys kamp om presidentmakten.

Blant registrerte velgere har Obama fortsatt en ledelse på 7 prosentpoeng foran rivalen, til tross for det faktum at amerikanere ser stadig mørkere på fremtiden, ifølge en måling utført av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters forrige uke.