Annonse
Til tross for at flere kvinner har anklagd Roy Moore for overgrep, støtter president Trump Moore som Alabamas republikanske senatorkandidat.

Trump støtter Moore til tross for overgrepsanklager

Trump gir sin fulle støtte til republikanernes senatorkandidat i Alabama, Roy Moore, til tross for overgrepsanklagene mot Moore.

Annonse
Verden

Av NTB og Espen H. Rusdal

– At demokratene nekter å gi en eneste stemme til enorme skattekutt, er grunnen til at vi trenger at republikaneren Roy Moore vinner i Alabama, tvitret presidenten tidlig mandag morgen.

Les også: Trump nektet for å ha sagt «Grab them by the pussy». – Jo, du sa det.

 

 

Trump kaller Moores motkandidat, Doug Jones, en nikkedukke for Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer. Trump skriver at Moores stemme er nødvendig for blant annet å stoppe kriminalitet, ulovlig innvandring og sikre retten til å bære våpen.

Dette er det tydeligste Trump har vært i å uttrykke støtte til Moore, som har mistet støtten til mange republikanere siden overgrepsanklagene mot ham ble kjent, skriver NTB.

I november kom Trump også med støtte til Moore.

– Roy Moore sier han ikke gjorde det, sa Trump på vei inn i helikopteret Marine One, ifølge Fox News.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Seks kvinner anklager Moore

Seks kvinner har anklaget Moore for å ha forsøkt å innlede forhold med dem da de ennå var tenåringer og han var i 30-årene og jobbet som advokatfullmektig. To av dem har anklaget ham for overgrep og antastelser.

Moore selv har sagt at «skitten politikk» er årsaken til overgrepsanklagene mot ham.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonse