Trump støtter Harley-Davidson-boikott

USAs president Donald Trump støtter oppfordringene om boikott av Harley-Davidson på grunn av selskapets planer om å flytte deler av produksjonen ut av USA.

 

– Mange Harley-Davidson-eiere planlegger å boikotte selskapet hvis de flytter produksjonen utenfor USA. Flott!, skriver Trump på Twitter.

– De fleste andre selskaper kommer vår vei, inkludert Harley-konkurrenter. Et virkelig dårlig trekk!, skriver han videre, med henvisning til selskapets planer.

Harley-Davidson er blant flere selskaper som er rammet av EUs straffetiltak mot USA etter at de innførte ekstratoll på import av stål og aluminium.

Som følge av dette har Harley-Davidson varslet at de vil flytte produksjonen av motorsykler som eksporteres til EU-land.

LES OGSÅ: Donald Trump har aldri jugd så mye som i dag, ifølge amerikanske faktasjekkere. Så hvorfor lyver han? Og hvorfor er vi så lette å lure?

Selskaper klager

En rekke selskaper har også klaget over at de blir rammet som følge av Trump-regjeringens tollpolitikk.

Presidenten har på sin side behandlet problemstillingen som en lojalitetstest.

– Jeg har gjort så mye for dere, og så kommer dette, skrev Trump på Twitter tidligere denne uka.

– Andre selskaper kommer tilbake der de hører hjemme! Vi kommer ikke til å glemme, og det vil heller ikke kundene deres eller de nå veldig LYKKELIGE konkurrentene deres, fortsatte han.

LES OGSÅ: Donald Trump om rådgiver som kalte han rasist: – Hun er avskum

Harley sliter

Harley-Davidson har slitt med salget i USA og kunngjort at det å flytte deler av produksjonen til utlandet og øke salget der er essensielt for å sikre selskapets langsiktige framtid.

I fjor kunngjorde de at de ville bygge en fabrikk i Thailand etter at Trump trakk USA fra frihandelsavtalen TPP, som ville avskaffet toll på Harley-Davidson-motorsykler i land som utgjør rundt 40 prosent av verdens BNP.

(NTB)