Donald Trump lar ikke påstandene i James Comeys memoarer stå ubesvart.

Trump mener «løgneren Comey» må straffeforfølges

Tidligere FBI-direktør James Comey er beviselig en løgner, og han må straffeforfølges for lekkasjer, mener USAs president Donald Trump.

 

Trump startet fredagen i Det hvite hus med et kraftig Twitter-angrep på Comey, som i sine memoarer blant annet skriver at presidenten minner ham om en mafiaboss.

– James Comey er beviselig en LEKKER og LØGNER. Så å si alle i Washington mente han burde sparkes for den fryktelige jobben han gjorde – inntil han faktisk ble sparket, tvitrer Trump.

– Han lekket HEMMELIGSTEMPLET informasjon, og for det må han straffeforfølges. Han løy til Kongressen under ED, fortsetter presidenten.

Boken «A Higher Loyalty» kommer først ut neste uke, men amerikanske medier har fått tilgang til utdrag fra memoarene.

I boken beskrives Trump som en mafiaboss-aktig type, som prøver å viske ut grensene mellom politimyndighetene og politikken. Comey skriver at han som FBI-sjef ble presset når det gjaldt etterforskningen av russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget.

Påstandene ser ut til å provosere Trump, som mener Comey var en forferdelig FBI-direktør.

– Han er en svak og usannferdig slimål, tvitrer presidenten – som avslutter tiraden med å erklære at det var en stor ære å sparke James Comey. (NTB)