Annonse
Donald Trump

Trump: Ja til strengere bakgrunnssjekk av innvandrere, nei til sjekk av våpeneiere

Trump mener strengere våpenlover ville ført til flere døde i Texas-skyting.

Annonse
Verden


Trump mener strengere bakgrunnssjekk av innvandrere er effektivt, mens han mener en bakgrunnssjekk av våpeneiere ikke virker.

26 personer ble drept og 20 såret da Devin Patrick Kelley åpnet ild under gudstjenesten i den lille baptistkirken i Sutherland Springs søndag.

Tirsdag utalte Trump at en utvidet bakgrunnssjekk for å kjøpe og eie våpen, ikke ville forhindret masskeren i Texas. Tvert imot.

 – Flere hundre flere liv ville gått tapt om våpenlovene var strengere, sa Trump ifølge Fox News.

Les også: Dødt løp mellom Trump og Clinton, om det var presidentvalg i dag

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Sør-Korea

Kommentaren falt under en pressekonferanse i Seoul, som Trump holdt med Sør-Koreas president Moon Jae-In.

En reporter spurte Trump om han vil vurdere «ekstreme bakgrunnssjekker», ikke bare for innvandrere, men også for folk som ønsker å kjøpe våpen.

Ifølge Fox virket Trump irritert over spørsmålet og svarte reporteren; «er dette et passende spørsmål?», før han likevel svarte at bakgrunssjekk av våpenkjøpere ikke ville gjort noe med massakren i Texas.

Derimot mente Trump at strengere våpenlover ville hindre «den modige personen som tilfeldigvis hadde et våpen i bilen, og skjøt gjerningsmannen, traff og nøytraliserte han», sa Trump om Stephen Willeford som skjøt gjerningsmannen.

 –  Hvis det ikke var for at «den barmhjertige samaritan» hadde et skytevåpen, ville flere hundre mennesker ha dødd i tillegg til de 26 i kirken, sa Trump.

Les også: ​Big Bang Theory-stjerne om Texas-ofre: «Om bønner hjalp, ville de fortsatt vært i live»

Gevær og pistol

Myndighetene i Texas bekreftet mandag at gjerningsmannen Devin Patrick Kelley var påført tre skuddskader. Ett av treffene «samsvarer med en selvpåført skuddskade», opplyser Freeman Martin, som leder direktoratet for samfunnssikkerhet i Texas.

De to andre skuddene kom fra 55 år gamle Stephen Willeford, som hentet fram geværet sitt fra våpenskapet da han hørte skytingen i kirken like ved der han bor, skriver NTB.

Ifølge myndighetene hadde 26 år gamle Kelley med seg ett gevær og to pistoler da han angrep baptistkirken og avfyrte minst 450 skudd. 26 mennesker i alderen 18 måneder til 77 år ble drept.

Annonse