Annonse
I SJOKK: Sveriges statsminister Stefan Löfven sa at hele Sverige er "i sjokk" da han holdt pressekonferanse etter angrepet i Stockholm fredag kveld.

Statsministeren: – Dette er et terrorangrep

Svensk politi mistenker at lastebilen som kjørte inn i Drottninggaten i sentrale Stockholm dreier seg om et terrorangrep. Statsminister Stefan Löfven slår det fast.

Annonse
Verden

I følge SVT sier stasjonssjef ved Norrmalmspolitiet at de mistenker et terrorangrep, lignende tidligere angrep i Nice og Berlin.

– Det er mistenkt og er med i bevisstheten. Det er noe som har skjedd ute i Europa, tidligere, sier stasjonssjefen Per Thorell.

Les også: – Skadde og døde: Lastebil har kjørt inn i folkemengde i Stockholm

– Dette er et terrorangrep, Sverige har blitt angrepet, fastslo Sveriges statsminister Stefan Löfven ikke lenge etter angrepet,

Det var klokka 14.53 fredag ettermiddag at politiet fikk beskjed om at en lastebil hadde kjørt inn i en folkemengde i nærheten av eller ved varehuset Åhlens i Drottninggaten sentralt i Stockholm. I følge vitner skal det også ha blitt løsnet skudd ved stedet. Fire personer var bekreftet døde fredag kveld, og minst 12 skal være skadde.

Löfven: Sverige er i sjokk

På en pressekonferanse senere på kvelden uttalte statsminsiter Löfven at Sverige hadde blitt utsatt for "et fryktelig angrep".

– Vi er i dag blitt utsatt for et fryktelig angrep i hjertet av vår hovedstad. Vi vet at fire personer er døde, flere er skadd, og et helt land er samlet i sorg, sinne og besluttsomhet, sa Löfven på pressekonferansen i Stockholm sent fredag kveld.

Annonse