Solgte dop til Johnny Halliday og Jacques Chirac

Gérard Fauré solgte dop til Charles Pasqua, Jacques Chiraq og Johnny Hallyday. Nå publiserer den tidligere smugleren og bankraneren sin selvbiografi.

 

Gérard Fauré, som først slo seg opp i den kriminelle verden som bankraner, var i en årrekke hovedleverandør av kokain til franske politikere og næringslivstopper, superstjerner og jetset. I en ny bok forteller han historien om sitt ekstraordinære liv blant toppsjiktet av fransk sosietet. Boka, som foreløpig kun foreligger på fransk, har fått tittelen: «Dealer du tout-Paris. Le fournisseur des stars parle» - ( «Hele Paris' dealer. Stjernenes leverandør snakker ut» ).  Den er - er i følge avisen Libération en aldri så liten sensjon.

Les også: France, Frankrike på sitt beste

Som tittelen lover var Fauré, i en lang periode den dop-dealeren som hadde størsteparten av Paris’ jetset på kundelisten. En fjerdedel av det opprinnelige manuskriptet er blitt redigert eller anonymisert og de som omtales ved fullt navn er personer som forlaget hevder allerede er kjent for sitt rusmisbruk. Blant dem popstjernen Johnny Hallyday, tidligere president Jacques Chirac og tidligere innenriksminister Charles Pasqua som for øvrig også ble omtalt i Yves Betrands bok  for noen år siden.

Det er i følge forlaget første gang en skurk snakker så åpent ut om profilerte politikeres dobbeltmoral -  å kjempe en krig mot narkotika utad mens man snorter kokain på bakrommet. Boka er også et dypdykk inn i narkotikahandelens verden, og spesielt i kokainens egenskaper, som beskrives i detalj av forfatteren som har sonet 18 år i fengsel for smugling og salg.