Frankrikes nyvalgte president Emmanuel Macron (t.v.) tok mandag imot sin russiske motpart Vladimir Putin i Paris og sa at han ønsker å styrke Frankrikes forhold til Russland.

Macron vil styrke samarbeidet med Russland

Frankrike ønsker å styrke samarbeidet med Russland, sa president Emmanuel Macron da han mandag tok imot sin russiske motpart Vladimir Putin.

Verden

De to presidentene møttes i det storslåtte Versailles-slottet utenfor Paris, der de diskuterte en rekke saker, blant dem krigen i Syria.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Frankrike kommer ikke til å akseptere bruk av kjemiske våpen i Syria, var Macrons budskap til Putin, som regnes som president Bashar al-Assads fremste allierte i krigen.

– Vi har trukket en klar grense: Bruk av kjemiske våpen, uansett av hvem, sa Macron, som lovet at bruk av slike våpen i Syria vil føre til «et umiddelbart svar» fra Frankrikes side.

Den nyvalgte franske presidenten tok også opp menneskerettighetssituasjonen i Russland under samtalen med Putin og lovet å følge nøye med på utviklingen. Han trakk særlig fram situasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transkjønnede i Tsjetsjenia.

Myndighetene i den russiske republikken hevder at det ikke finnes homofile der, men ifølge russiske medier er flere hundre LHBT-personer pågrepet og torturert de siste månedene.

Samme dag som Putin besøker Paris, ble det kjent at Frankrike hadde tatt imot en homofil tsjetsjener som flyktning. (NTB)