ANGREPSBILEN: En lastebil stjålet fra et svensk familiebryggeri (bildet) ble i går ettermiddag kjørt inn i en folkemengde i varehuset Åhlens midt i Stockholm sentrum. Svensk politi mistenker at angrepet er et terrorangrep.

Lastebilen var en kapret øl-bil

Lastebilen som kjørte inn i en folkemassa på Drottninggatan i Stockholm sentrum fredag ettermiddag eies av bryggeriet Spendrups.

Av David Stenerud og Vilde Blix Huseby

– Bilen har blitt stjålet i forbindelse med en restaurantleveranse. Sjåføren holdt på med å laste av da ble den stjålet, sier kommunikasjonssjef i familiebryggeriet Spendrups, Mårten Lyth, til Aftonbladet.

Les også: Statsministeren: – Dette er et terrorangrep

Det var klokken 15 fredag at politiet fikk melding om at en lastebil skulle ha pløyet gjennom folkmengden i Drottninggatan i Stockholm sentrum. Lastebilen eies av øl- og brusprodusenten Spendrups, og ble kapret av en av de ansatte som var i ferd med å levere øl til en restaurant på Adolf Fredriks kyrkogate like før klokken 15.

Selskapet har vært i kontakt med sjåføren. og kommunikasjonsdirektør Lyth forteller avisen at sjåføren skal ha forsøkt å stoppe mannen, som var maskert.

Sjåføren skal ha hoppet framfor bilen, og blitt truffet lett før han hoppet unna. Deretter skal han ha løpt etter bilen og forsøkt å påkalle oppmerksomhet.

Les også: Norsk politi: Bevæpner i de største byene

– Var det bare en person som stjal bilen? spør Aftonbladet Lyth.

– Jeg vet ikke noe mer, svarer kommunikasjonsdirektøren.

Han forteller at mannen er uskadd, og nå befinner seg hos politiet.