Annonse
USAs president Donald Trump, her avbildet da han kunngjorde at USA vil trekke seg fra Parisavtalen, langer ut mot justisdepartementet mandag.

​Kushner fikk bankgaranti for 2 milliarder, dager før valget

Spesialetterforsker Mueller stevner Deutsche Bank i jakten på Trump-millioner og Russland-forbindelser.

Annonse
Verden

 

Spesialetterforsker Robert Mueller jobber videre med granskningen rundt det påståtte samarbeidet mellom Russland og Donald Trump.

Nå er den tyske storbanken Deutsche Bank stevnet av Mueller. Mueller er ute etter data omkring bankens forhold til Donald Trump, skriver Fox News.

Ifølge Bloomberg er Mueller og hans etterforskere ute etter informasjon om 300 millioner dollar som Trump angivelig skylder banken.

Disse pengene mistenkes å stamme fra eienomdutvikling, men med mulige russiske forbindelser. 

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Trump støtter Moore til tross for overgrepsanklager

Samarbeid

Deutsche bank samarbeider alltid med etterforskende myndigheter i alle land, sier banken i en uttalese der de avstår fra å komme med mer informasjon rundt Trump-etterforskningen.

Demokratene krevde allerede i juni at dissse 300 millionene settes i sammenheng med Trumps angivelige landssvik og samarbeid med Russland.

Demokratene ønsker at Mueller nå ser på om disse pengene har noen tilknytning til Russland.

Les også: Trump nektet for å ha sagt «Grab them by the pussy». – Jo, du sa det.

Kushner

Banken har dessuten garantert for og refinansiert et lån på 285 millioner dollar til Trumps svigersønn Jared Kushner, noen dager før fjorårets valg i USA.

Det som problematiserer det hele er at Deutsche Bank forhandlet et forlik i en lånesvindel og påstått hvitvasking av russiske penger. I disse sakene ble det inngått forlik i desember og januar, skriver Washington Post

Dette kommer dager etter at tidligere nasjobal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har tilstått løgner under et FBI-avhør.

Annonse