Annonse

Innvandring tema i fransk presidentkandidat-debatt

De franske presidentkandidatene gikk seg varme da innvandring og sekularisme ble temaer i den første fjernsynssendte debatten før valget.

Annonse
Verden

 

Sosialistenes kandidat Benoît Hamon sa at innvandringen til Frankrike har vært stabil siden 1930-tallet, og at "likevel har det blitt debatt om innvandring hvert år".

– Vi burde gå inn for en tilnærming som fremmer integrering i stedet for å selge valgbudskap, sa Hamon.

Nasjonal front-leder Marine Le Pen ser ting fra et annet ståsted.

– Vi må stanse lovlig og ulovlig innvandring, sa hun, og argumenterte med at ekstremister sniker seg inn i landet sammen med andre innvandrere. Frankrike bør i stedet ta seg av sine egne fattige og arbeidsledige, sa hun.

Le Pen tok også til orde for at Frankrikes forbud mot muslimske hodeplagg i skolene må utvides til å gjelde på alle offentlige steder.

Les også:Avgjørende for Europas fremtid

Den venstreradikale kandidaten Jean-Luc Mélenchon likte ikke Le Pens budskap og spurte om hun også vil forby folk fra "å ikle seg lange eller korte skjørt" av religiøse årsaker.

Leder for sentrumsbevegelsen En Marche!, Emmanuel Macron, som ifølge flere målinger ligger an til å kappes med Le Pen i presidentvalget, henvendte seg til Le Pen med følgende ordvalg:

– Fellen du havner i, fru Le Pen, er den som splitter det franske folk.

Les også: Neste president?

Annonse