TV-dronninga Oprah Winfrey.

Hun kan bli USAs neste president

Ifølge CNN vurderer Oprah å stille.

TV-stjernen Oprah Winfrey vurderer å stille som presidentkandidat i 2020, opplyser to av hennes visst nok nærmeste venner til CNN. 

Flere av Winfreys nærmeste har innstendig oppfordret henne til å stille, sier kildene til CNN. De legger til at den tidligere TV-dronningen nå aktivt vurderer å gjøre det.

Winfreys talsperson vil ikke kommentere opplysningen. Den amerikanske valgkampen mot presidentvalget 2020 begynner ikke offisielt før midtveis i 2018.

Winfrey har blitt nevnt som kandidat også tidligere. Men ryktene om at hun faktisk vurderer å stille skjøt ny fart etter takketalen hun holdt etter at hun ble første svarte kvinne som mottok Golden Globes høythengende ærespris Cecil B DeMille søndag.

– I for lang tid har kvinner ikke blitt hørt eller trodd, dersom de har turt å snakke imot mektige menn. Men deres tid er over. Tiden er inne!, sa Oprah Winfrey da.

Hun fortalte også hvor imponert hun er over kraften i #metoo-bevegelsen.

– Jeg er stolt av og blir inspirert av alle kvinnene som har vært sterke nok til å fortelle sine historier. Alle her i salen blir hedret for historiene vi forteller. I år var det vi som ble historien! sa hun.

Da Winfrey kom med sin følelsesladde appell til unge jenter, beviste hun det millioner av TV-seere allerede vet: Hun er definitivt en god nok folketaler til å bli president. Da talen gikk mitt sitt klimaks, fikk hun øredøvende jubel fra filmfiffen i salen på Beverly Hilton hotell i Los Angeles:

– Jeg vil alt alle jenter der ute skal vite at en ny dag er i emning. Når den dagen endelig kommer, vil det være på grunn av fantastiske kvinner!