Hissig Trump i kjent stil under pressekonferanse

Til CNN: – Du er en frekk og fryktelig person. Til NBC: – Jeg liker forresten ikke deg heller. Det er nok. Ta vekk mikrofonen.

 

Donald Trump ba flere journalister sette seg ned og kalte en av dem for «frekk og forferdelig» da han holdt pressekonferanse etter mellomvalget onsdag kveld norsk tid.

Etter først å ha hyllet mellomvalget som en stor republikansk suksess, ble Trump brått i dårligere humør. Blant journalistene han ba om å sette seg ned, var Jim Acosta fra CNN.

CNN-krangel

Årsaken så ut til å være flere kritiske spørsmål om hans omtale av migrantkaravanen i Mexico som en «invasjon», og en omstridt valgkampreklame, der en drapsdømt mexicaner blir brukt til å advare mot karavanen og ulovlig innvandring. Flere amerikanske TV-stasjoner tok etter hvert reklamen av luften.

– CNN burde skamme seg som har deg ansatt. Du er en frekk fryktelig person og du skulle aldri fått jobbe for CNN, sa Trump og fortsatte tiraden:

– Du er en meget frekk person. Måten du behandler Sarah Huckabee på er horribel. Og måten du behandler andre på er horribel. Du kan ikke behandle folk på den måten.

Les også: USA-ekspert: – Resultatet gir Trump en bedre sjanse til å vinne presidentvalget

Liker ingen

Da NBC-journalisten Peter Alexander tok kollega Acosta i forsvar svarte Trump kjapt:

– Vel, jeg er ingen fan av deg heller, hvis jeg skal være helt ærlig, sa Trump og himlet med øynene. Og da Acosta igjen forsøkte ta ordet:

–  Sett deg ned. Når du skriver falske nyheter slik CNN gjør ofte, så er du en fiende av folket.

Les også: Hun vil ha samarbeid, men valget gir trolig et enda mer splittet USA

Urettferdig

Trump har under hele sin tid som president beskyldt mediene for å behandle ham urettferdig.

– Jeg kan gjøre noe fantastisk, og de får det til å fremstå som noe dårlig. Jeg ville ha elsket å se enighet, selv i mediene. Jeg synes mediene er veldig splittende, sa Trump etter pressekonferansen.

– Jeg ville ha elsket å ha en forsiktig og kjedelig form. Jeg ville vært veldig god på en rolig tone, men når noe ikke gjøres korrekt mot deg, blir skrevet om deg, sagt om deg på TV, så må du forsvare deg selv, sa Trump.

– Når du ikke blir behandlet rettferdig, har du virkelig ikke noe valg, la han til.

Les også: Disse demokratene kan ta kampen mot Trump i 2020 (Dagsavisen+)