Han ledet Donald Trumps valgkamp, nå står han klar til å «tyste»

Nå vender også Paul Manafort seg mot Donald Trump.


Paul Manafort, Donald Trumps tidligere valgkampsjef, ble forrige uke dømt i en skattesvindelsak. I september er han tiltalt i enda en rettssak for blant annet å ha samarbeidet med Russland mens han da var Trumps valgkampsjef.

Nå vender han seg mot Donald Trump og har forsøkt å inngå en avtale med påtalemyndigheten i bytte mot informasjon, melder Wall Street Journal.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Cohen

Forrige uke inngikk Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen en avtale en avtale med påtalemyndigheten. I samme slengen vendte han seg mot Trump og er nå et stort problem for presidenten.

Det fikk Trump til å rase mot «illojale» Michael Cohen i et intervju med Fox News.

–  Det burde i grunn være forbudt å vende om og tyste, sier Trump om Cohen som ifølge Trump har vendt og nå går imot Trump med hva presidenten kaller løgner.

– Han finner på ting for å få lavere straff, sa Trump.

– Han har gjort en god deal, la Trump til.

Les også: Tysklands utenriksminister maner til felles front mot destruktiv Trump

Fox News

Dette kom altså fram i et intervju på Fox News med Ainsley Earhardt.

Der hyllet han sin tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, for ikke å tyste i sin rettssak.

– Jeg har stor respekt for han og hva han har vært igjennom i sin sak, sa Trump.

Trump skrøt veldig av sin tidligere valgkampsjef Manafort fordi han ikke har latt seg knekke og for ikke å ha «diktet opp historier» slik han hevder Cohen har gjort.

Han uttrykte også stor sympati med Manafort og hans familie, skriver NTB.

– I motsetning til Michael Cohen nektet han å la seg «knekke» – dikte opp historier for å få en «avtale». Stor respekt for en modig mann, skrev Trump på Twitter.

Les også: Frankrike stoler ikke på Donald Trump: – Europas sikkerhet kan ikke lenger avhenge av USA

Manafort snur

Nå spørs det om ikke pipen har fått en annen låt. Manaforts advokater har nemlig vært i forhandlinger om en avtale med påtalemyndigheten i forkant av den neste resttssaken Manafort skal i.

Den starter i Washington i september, melder Wall Street Journal.

Der skal blant annet spørsmålet om et samarbeid med Russland, under valgkampen i 2016, opp.

Dermed går Paul Manafort mot sin gamle sjef Donald Trump og har tilbudt påtalemyndigheten å «tyste», noe Donald Trump mener bør være forbudt.

Les også: Donald Trump: – Det burde være forbudt å tyste


Satte ned foten

Manafort fikk til slutt ingen avtale med påtalemyndigheten. Det var spesialetterforsker Robert Mueller selv som skal ha satt ned foten for en avatle med Manafort.

Årsaken er ikke kjent. Dermed mener mange at Manafort ligger dårlig an før rettsaken og kan risikerer å tilbringe resten av livet i fengsel. Utfallet av denne saken kan også favne Trunmp og hans folk.

Verken Mueller eller Manaforts advokater har kommentert samtalene.

Les også: Få Trump-kritikere igjen (DA+)

Skyldig

Manafort ble forrige unnet skyldig i åtte av 18 tiltalepunkter etter å ha vært anklaget for bank- og skattesvindel i forbindelse med konsulenthonorarer han skal ha fått av Ukrainas tidligere russiskvennlige myndigheter.

Ifølge Trump er saken mot Manafort en «heksejakt», og han viser også til at juryen ikke greide å bli enig om ti av tiltalepunktene.

Les også: Atomsamtaler avlyst: Nord-Korea hevder Donald Trump vil invadere dem