Guaidó lover å snart vende tilbake til Venezuela

Opposisjonsleder Juan Guaidó drar fredag til Paraguay for å møte president Mario Abdo, som er blant dem som har anerkjent Guaido som president av Venezuela.

Guaidó varsler også at han akter å dra hjem igjen til Venezuela innen mandag, til tross for advarsler fra Venezuelas sittende president Nicolás Maduro om at han risikerer å bli pågrepet.

Opposisjonslederen forlot Venezuela fredag forrige uke, og trosset dermed Maduros utreiseforbud.

– Han kan ikke bare komme og gå som han vil. Han må stå til rette for loven, og loven forbød ham å forlate landet. Jeg akter å respektere loven, sa Maduro tidligere denne uken.

Les også: Fordømmer Maduros maktbruk

Guaidó befinner seg for tiden i Brasil, hvor han møter president Jair Bolsonaro for å diskutere landets bistand til Venezuela.

– Guaidó ønsker å vise det venezuelanske folket at han blir tatt imot av presidenten i Brasil. Han ønsker å gi et budskap om at han blir anerkjent som Venezuelas rettmessige leder, sier Brasils visepresident Hamilton Mourao.

Guaidó ankom Brasil torsdag, etter å ha vært i Colombia siden fredag. Han er anerkjent som Venezuelas rettmessige president av over 50 land, inkludert USA. Norge er ikke blant dem.