Fotballguttene kan ikke reise for å se VM-finalen etter grottedramaet

Fotballaget som i 18 dager satt innesperret i grotten i Thailand ble invitert til søndagens VM-finale i Moskva, men helsen setter en stopper for det.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) inviterte guttene etter at de hadde tilbrakt over to uker innestengt i grotten. Tirsdag ble de siste av guttene og deres trener reddet.

Helsesituasjonen setter imidlertid en stopper for et VM-besøk for thailenderne. Guttene må oppholde seg på sykehus i en uke.

– Vi har blitt informert av Thailands fotballforbund at guttene av medisinske årsaker ikke vil ha mulighet til å dra til VM-finalen i Moskva, opplyste FIFA tirsdag.

FIFA skal møte representanter fra det thailandske fotballforbundet i forbindelse med søndagens finale for å diskutere muligheten for at laget får delta på et senere FIFA-arrangement.

Tirsdag ble det også kjent at Manchester United har invitert laget og redningspersonellet til Old Trafford kommende sesong. I 2010 hadde Premier League-klubben 23 chilenske gruvearbeidere på besøk etter at de hadde sittet fanget i nesten ti uker.

(NTB)