Denne byen har nå flere superrike enn noen annen by i verden

Gikk forbi New York i fjor.

Hongkong har gått forbi New York og har dermed blitt den byen i verden hvor det lever aller flest superrike mennesker, skriver CNN.

Det viser en studie publisert av forskningsbyrået Wealth-X.

New York har hatt førsteplassen på Wealth-X sin rangering over byene med flest superrike i verden siden den første rangeringen i 2011, men i fjor ble «The Big Apple» grundig forbigått av den kinesiske storbyen og tidligere britiske kolonien Hongkong. Ifølge studien bor det nå mer enn 10.000 superrike personer i Hong Kong. Wealth-X baserer seg på en definisjon av superrike som personer som har mer enn 30 millioner dollar (254 millioner kroner) i nettoformue.

Les også: – Hva faen skal jeg gjøre i Hollywood? (DA+)

Økte med 30 prosent

Antall superrike i Hongkong vokste med nesten 30 prosent i 2017, viser studien, og årsakene skal blant annet være et aksjemarked og stadig sterkere tilknytning til den kinesiske økonomien. Det er ingen andre byer i Fastlands-Kina som har klart å komme seg inn på listen over byene i verden med flest superrike.

Dynamikken i verdiskapningen på tvers av Kinas enorme landskap er likevel svimlende, heter det i rapporten.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Én av sju er kvinne

USA er fremdeles det landet i verden med flest superrike, men Kina og andre asiatiske land drar raskt innpå. Globalt steg antallet superrike med 13 prosent i fjor til 250.000 personer. 13, 7 prosent av disse er kvinner, færre enn én av sju. Og én av 25 av verdens superrike bor i dag altså i Hongkong.

Tidligere i år viste for øvrig en rapport fra Oxfam hvordan gapet mellom rike og fattige fortsetter å vokse i verden. 42 personer sitter nå på like store økonomiske verdier som den fattigste halvparten av verdens befolkning, 3,7 milliarder mennesker, sitter med til sammen.

Les også: Trump nærmer seg i jakten på «forræderen»