Annonse
Mali har opplevd flere terrorangrep. Dette bildet er fra mars 2016 etter at et hotell i Bamako ble angrepet.

Angrep mot hotellområde

To var søndag kveld drept i angrep mot hotellområde i Malis hovedstad.

Annonse
Verden

Jihadister står bak et angrep mot et hotellområde i Malis hovedstad Bamako, ifølge myndighetene. 20 gisler var søndag kveld frigjort og to personer er drept.
– Det er et jihadistangrep. Maliske spesialstyrker har grepet inn og rundt 20 gisler er frigjort, sa Malis sikkerhetsminister Salif Traore søndag kveld.

– Beklageligvis er det på det nåværende tidspunkt to døde, deriblant en fransk-gaboneser, utdypet Traore.

Nasjonaliteten til det andre offeret er foreløpig ikke kjent.

Tre til fire angripere

– Jeg hørte skudd fra området og så folk som kom løpende fra turiststedet, sa Modibo Diarra, som bor like ved. Andre vitner melder om røyk og at en bygning står i brann.
Maliske soldater tok seg inn på hotellområdet, ifølge kommandant Modibo Traore, talsmann for de maliske spesialstyrkene.

– Operasjonen er pågående, og vi regner med at det er tre til fire angripere, sa Traore søndag kveld.

Ifølge enkelte kilder ved hotellet skal angriperne ha ropt "gud er stor" på arabisk, men ingen grupper har så langt sagt at de står bak.

Luksushotell angrepet

Le Campement resort er et luksushotell like øst for hovedstaden og er populært blant diplomater og andre utlendinger i Mali. En representant for FN-styrkene sier at representanter fra de franske styrkene i Mali, EU og FN var på hotellet denne helgen.
I 2015 ble 20 mennesker ble drept i et angrep på Radisson Blu Hotel i Bamako. Den væpnede islamistgruppen Al-Mourabitoun hevdet å ha gjennomført angrepet med støtte fra gruppen al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

Franske myndigheter og militære ville ikke kommentere om de franske sikkerhetsstyrkene i Mali er involvert i angrepet, ut over at det ikke er franske styrker stasjonert i Bamako, de sloss mot islamister i Nord-Mali, skriver nyhetsbyrået AP.

Unntakstilstand i tre år

Siden hotellangrepet i 2015 har det vært unntakstilstand i Mali, og i april ble unntakstilstanden fornyet med nye seks måneder.
Islamistiske grupper har herjet i nord og sentrum av det store landet i Vest-Afrika siden 2012. De har utført en rekke angrep, og derfor regner FN sin tilstedeværelse som den mest risikable operasjonen organisasjonen har i dag. FN-styrken MINUSMA består i dag av 12.000 soldater og støttemannskap.

(NTB)

Annonse