Annonse
Politiet etterforsker utenfor fotballstadionet i Edmonton, der en politibetjent ble påkjørt og knivstukket lørdag kveld. Foto: Jason Franson / AP / NTB scanpix

Angrep i Canada etterforskes som terror

Canadisk politi har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha knivstukket en politimann og kjørt ned fire forgjengere.

Annonse
Verden


Lørdag kveld ble en politimann som dirigerte trafikken, kjørt ned utenfor en fotballstadion i Edmonton i delstaten Alberta. Sjåføren gikk deretter ut av bilen og knivstakk ham.

– Så vidt vi vet, er det snakk om en ensom ulv, sier Edmonton-ordfører Don Iveson. Det samme tror politisjef i Edmonton, Rod Kneckt. Han påpeker dog at det fortsatt er tidlig i etterforskningen.

Flere timer senere ble den mistenkte sjåføren pågrepet etter at politiet fulgte etter ham. Under biljakten kjørte mannen også inn i en flokk med fotgjengere.

Alle de fem ofrene, inkludert politimannen, er såret og får behandling på sykehus.

Mannen er i 30-årene og fra Edmonton. Han ble dratt ut av den knuste frontruten i bilen han kjørte og krasjet i sentrum av byen under biljakten, og lagt i håndjern.

Rundt 30 politibiler deltok i forfølgelsen.

Ifølge canadisk politi er det funnet et IS-flagg i mannens bil.

– Canada står sammen med innbyggerne i Edmonton etter terrorangrepet, sier statsminister Justin Trudeau i en uttalelse. Han fremholder at Canadas multikulturelle sammensetning er landets styrke og at man ikke må la en slik hendelse skape splittelse og frykt.

(NTB)

 

Annonse