Et videobilde fra vraket av AN-148 i Stepanovskoye.

Alle omkom i flystyrten

Alle de 71 som var om bord mistet trolig livet da et innenriks passasjerfly styrtet like etter avgang fra Moskva søndag, opplyser russiske myndigheter.

Flyet skulle til byen Orsk i Ural, men flygelederne mistet radarkontakten med det to minutter etter avgang fra Domodedovo-flyplassen sør for Moskva søndag ettermiddag, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Flyet, som er av typen Antonov An-148, tilhører selskapet Saratov Airlines. Det var i rundt 2.000 meters høyde da kontakten med kontrolltårnet ble brutt.

Det styrtet nær landsbyen Argunovo, rundt 50 kilometer øst for flyplassen. Øyenvitner forteller til Interfax at de så flyet falle brennende mot bakken.

– Besetningen og passasjerene hadde ingen sjanse til å overleve, sier en kilde i den russiske redningstjenesten til nyhetsbyrået. Flyet hadde 65 passasjerer og en besetning på seks om bord.

Vrakrester er spredt over et stort område, og redningsarbeidet er vanskelig. Redningsmannskaper greier ikke å ta seg fram til stedet med kjøretøy, men må gå til fots.

Putin kondolerer

Over 150 redningsmannskaper er satt inn i arbeidet, og flere levninger av omkomne er funnet. Russisk TV viser bilder fra ulykkesstedet der man kan se små vrakdeler som ligger spredt utover et stort jorde.

President Vladimir Putin har sendt sine kondolanser til de pårørende. Samtidig opplyser guvernøren i Orenburg-regionen, der byen Orsk ligger, at over 60 av passasjerene var fra regionen.

Lokale medier viser bilder av fortvilte og gråtende pårørende som har samlet seg på flyplassen i Orsk. Psykologer og annet helsepersonell er sendt til flyplassen for å hjelpe de pårørende, melder det lokale nettstedet Ural56.ru.

Årsak ukjent

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men den russiske flyhavarikommisjonen har begynt arbeidet med å etterforske styrten.

Den russiske samferdselsministeren var søndag ettermiddag på vei til stedet for å følge redningsarbeidet.

(NTB)