8.000 rammet av gasseksplosjoner ved Boston

Myndighetene i USA etterforsker årsaken til en rekke gasseksplosjoner og branner som gjorde at titalls bolighus ble lagt i ruiner nord for Boston.

En tenåring mistet livet og minst 25 ble skadd i de dramatiske hendelsene torsdag. Mellom 60 og 80 bolighus tok til å brenne som følge av en rekke gasseksplosjoner i de tre østkystbyene Lawrence, Andover og North Andover.

Anslagsvis 8.000 mennesker måtte forlate hjemmene sine mens brannmannskaper kjempet mot flammene og stengte av gass- og strømlinjene.

Gassen var fortsatt avstengt fredag. Skoler, rettslokaler og mange offentlige kontorer var stengt. Føderale myndigheter skal bidra i etterforskningen, der den lokale gassleverandøren trolig vil bli sentral.

De fleste av dem som ble evakuert, ventet fredag fortsatt på å kunne vende hjem. Titalls boliger er imidlertid totalskadd. En 18-åring døde da en pipe falt over bilen han satt i.

Delstatspolitiet i Massachusetts ba alle innbyggere som var tilknyttet Colombia Gas' tjenester, om å evakuere. Gasselskapet sier i en uttalelse at de konsentrerer seg om å hjelpe kunder, innbyggere og lokalsamfunn.

(NTB)