19-åring drept på taket – rektor hadde bestilt brannangrep

En kvinnelig elev ble ifølge politiet i Bangladesh brent i hjel på skoletaket etter ast hun hadde anmeldt rektoren for seksuell trakassering.

Det var 19 år gamle Nusrat Jahan Rafi som ble drept på skolen hvor hun selv var elev. Den unge kvinnen ble lurt opp på taket til den islamske skolen, hvor angriperne ba henne trekke politianmeldelsen mot læreren. Nusrat nektet, og ble dermed dynket i parafin og satt fyr på.

17 personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen. En av disse sa at rektoren hadde bestilt angrepet, opplyser politiet fredag.

Les også: Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia

Bundet til hender og føtter

Rektoren ba angriperne om å «true Rafi til å trekke saken eller drepe henne hvis hun nektet,» sa overbetjent Mohammad Iqbal, som leder etterforskningen.

Hendelsen skjedde 6. april. Rafi ble bundet på hender og føttene med skjerf, og angriperne forsøkte å få det til å se ut som et selvmord, ifølge politiet. Men 19-åringen klarte å komme seg løs da skjerfene brant opp. Hun ble forbrent på 80 prosent av kroppen og døde på sykehus 10. april.

Les også: Kvinnelig journalist (29) skutt og drept

Lover straffeforfølgelse

Hendelsen har skapt uro og protester i Bangladesh, og statsministeren har lovet at de alle involverte skal straffeforfølges.