DØMT FOR TRUSLER: En ung kvinne truet to politimenn med voldtekt og tortur etter at de rykket ut til husbråket hun var en del av. I Fredrikstad tingrett ble hun i mars dømt for trusler ment å hindre politimennene i å gjøre jobben sin.

Ung kvinne truet politimenn med voldtekt og tortur

Porselenet fløy veggimellom under en krangel med kjæresten, før den unge kvinnen fortsatte spetakkelet fra baksetet i politibilen, hvor også politimennenes familier ble truet.

En tur på fylla kan gi mange utfall. Her er ett av de kanskje mest usannsynlige – en ung kvinne som fra baksetet i politibilen truer to politibetjenter med voldtekt og tortur.

Husbråk

Kvelden startet helt udramatisk for den unge Fredrikstad-kvinnen, som var ute for å feste med venner en lørdagskveld og påfølgende natt høsten 2016. Men det hele tok enn brå vending da kvinnen traff på sin daværende kjæreste. Paret endte i en voldsom krangel i en leilighet. Ifølge dommen, kastet de blant annet bestikk og tallerkener. Hun kastet også tallerkener og porselen ut av vinduet. De kranglet høylytt og skrek mens krangelen pågikk.

For en nabo ble dette så heftig å lytte til at det ble rapportert inn som husbråk til politiet. Da var klokka nesten halv seks om morgenen. Den nå domfelte kvinnen var så utagerende at hun ble påsatt håndjern og tatt med ut av leiligheten.

Truet med tortur

På vei til politibilen truet hun med å sparke en av betjentene i skrittet, før hun gjorde et forsøk på det. I baksetet i politibilen fortsatte kvinnens utagerende oppførsel ved at hun skallet hodet sitt inn i bilvinduet. Da betjenten ved siden av henne forsøkte å beskytte hodet hennes, takket hun ved å forsøke å bite ham i hånden. Så kom spyttklysen. Den traff politimannen på bar hud.

På vei til arresten kom kvinnen med en rekke trusler mot de to på jobb. Hun truet med å drepe politimennene og deres familier. Hun truet også med å leie inn folk til å voldta og torturere dem, og truslene ble gjentatt flere ganger.

Slipper å sone

Påtalemyndigheten behandlet truslene og de fysiske krenkelsene som forsøk på å hindre offentlige tjenestemenn i å gjøre jobben sin, med en øvre strafferamme på tre år i fengsel, og slår fast:

«Retten mener at de konkrete og spesifikke truslene NN fremsatte mot politimennene, og særlig deres familie, er alvorlige».

«Det klare utgangspunktet er at det ved vold mot politiet av allmennpreventive hensyn skal reageres med ubetinget fengsel. Betinget fengsel eller samfunnsstraff skal bare anvendes når det «foreligger spesielle forhold som med tyngde taler for slik straff», heter det i dommen.

Men kvinnen slapp i Fredrikstad tingrett nå i mars unna med betinget fengselsstraff på 30 dager, hvilket betyr at hun slipper å sone hvis hun holder seg på matta de neste to årene. Den mildere konklusjonen skyldes sakens lange liggetid etter at den var ferdig etterforsket.